• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EL: Partizan mt:s zaustavio Žalgiris

Crno-bijeli savladali Žalgiris (68:62) i napravili krupan korak ka Top 16 fazi. Propuštena prilika da se nadoknadi "minus 11" iz Kaunasa.

 EL: Partizan mt:s zaustavio Žalgiris Izvor: MONDO

Šampion Srbije zabilježio je treću pobjedu zaredom i dospio na diobu drugog i trećeg mjesta u A grupi Evrolige!

Partizan mt:s - Žalgiris 68:62 (23:14, 21:15, 10:14, 14:19).

Odličan posao za crno-bijele su u šestom kolu odradili prvoplasirani Makabi i "fenjeraš" Prokom, pobijedivši Kahu Laboral, odnosno Himki.

Partizan (skor 4-2) sada ima po dvije pobjede više od direktnih konkurenata za plasman u Top 16, a eventualnim trijumfom nad Himkijem u gostima mogao bi već sljedeće srijede da prebrine sve brige!

Možda će crno-bijeli na kraju zažaliti što protiv Žalgirisa nisu nadoknadili 62:73 iz duela u Kaunasu, a mogli su, jer su početkom treće četvrtine vodili čak sa 21 poenom razlike (50:29, 52:31).

Najefikasniji je sa 19 poena bio Dragan Milosavljević, koji je između 24. i 34. minuta ubacio jedina dva Partizanova koša iz igre, a u 36. minutu trojkom povisio na 63:48 i tako "ovjerio" nova dva boda.


Žalgiris je većim dijelom drugog poluvremena mučio crno-bijele zonskom odbranom, u napadu je imao raspoloženog centra Mirzu Begića (19 poena), ali ga je veliki broj promašenih penala spriječio da još ozbiljnije zaprijeti domaćinu.

PARTIZAN MTS: Lafajet 12 (3sk, 3as, 4izg), Kecman 2 (3as), Klobučar 2, Jaramaz, Lučić, Milosavljević 19 (za dva 5/5, za trojku 2/4, penali 3/3), Katić 6, Džavai 9 (7sk), Božić (4as, 2ukr), Gist 9 (8sk, 4as), Veseli 9, Đekić.

ŽALGIRIS: Pocius 6, Kalnietis 6, Delininkaitis 5 (4as), Klimavičius, Jankunas 6 (11sk), Begić 19 (5sk), Kuzminskas, Salenga, Milaknis 2, Votson 6 (4sk), Kolins 12 (3sk, 3as).

Partizan je ostvario još jednu pobjedu "na krilima" čvrste igre u odbrani, kojom je napadački učinak Žalgirisa drastično spušten sa prosjeka od 76,4 poena u prethodnih pet kola.

Naročito dobro su izabranici Vlade Jovanovića odigrali prvo poluvrijeme, kada su imali mnoštvo "ukradenih" lopti, poslije kojih su trčali u kontranapade i (ne uvijek) postizali lake poene.

Uz asistencije raspoloženog Lafajeta za zakucavanja Džavaija i Veselog, kao i odličan šut za tri poena (4/8), na odmor se otišlo sa potpuno adekvatnih 44:29. Taj rezultat je trojkom u posljednjem sekundu postavio Milosavljević, najavivši time ključnu rolu u nastavku meča.

Za brigu Jovanoviću i rad na treninzima ostaje napad na "zonu 2-3", koja je potpuno ukočila crno-bijele. U prvom poluvremenu ju je trojkom razbio Veseli, pošto je Žalgiris sa 14 poena zaostatka prišao na 34:26. Kasnije je to išlo mnogo teže, o čemu svjedoče samo 24 Partizanova poena u drugih 20 minuta...

Milosavljević je od toga ubacio polovinu, čime se i kvalifikovao za junaka utakmice. Džavai i Veseli u drugom poluvremenu su ostali na nuli, Lafajet je "kuburio" sa organizacijom napada i ličnim greškama, tu i tamo bi bljesnuo Džejms Gist.

Žalgiris je u trećoj dionici mogao da stavi Partizan pod veći pritisak, međutim, imali su domaći sreće da Begić u tom dijelu utakmice iskoristi samo jedno od šest slobodnih bacanja. Milosavljević ih je praktično sam držao na distanci, ali je nivo igre crno-bijelih drastično opao i na kraju je pobjeda, umjesto ubjedljiva, ispala rezultatski sasvim skromna.

Mora se priznati da je Partizan odradio fenomenalan posao na Žalgirisovim šuterima. Ekipa poznata po kvalitetnom "prangijanju" van linije od 6,75 metara, u Pioniru je svedena na samo dva pogotka iz 11 pokušaja.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC