• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NLB: Zvezda izdržala!

Crveno-bijeli pobijedili Hemofarm (77:73) i poslije poraza Zadra od Krke više nisu sami na dnu tabele. Početkom treće četvrtine bilo i "plus 18"...

 NLB: Zvezda izdržala! Izvor: MONDO

Partizan je bio previše krupan zalogaj za košarkaše Crvene zvezde, ali Hemofarm nije, kao ni Cibona 12 dana ranije.

Potpuno renovirana ekipa Zvezde ove sezone je u NLB ligi gubila od koga je stigla, međutim, poslije pobjeda nad ekipama koje su prošle sezone igrale Fajnal for, na Malom Kalemegdanu ponovo živi realna nada u opstanak.

Posljednjeplasirani tim, u petak uveče je bio bolji od lidera: Crvena zvezda - Hemofarm 77:73 (22:17, 24:13, 14:24, 17:19), u meču 9. kola regionalnog takmičenja.

Najefikasniji je bio Rikardo Marš sa 18 poena kod pobjednika, a Milan Mačvan i Miljan Pavković sa po 17 u redovima "farmaceuta".

Tim Mihajla Uvalina i dalje je na začelju tabele, ali sada sa istim skorom (2-7), kao i Zadar, koji je na svom parketu izgubio od Krke rezultatom 100:94.

Prvak Slovenije tako je sustigao vodeći Hemofarm (6-3), a još četiri tima u subotu će imati šansu da im se pridruže na diobi prvog mjesta.

REZULTATI I PAROVI 9. KOLA:

Crvena zvezda - Hemofarm 77:73

Zadar - Krka 94:100

subota

Radnički - Partizan mt:s 17.00
Zagreb - Cedevita 17.00
Olimpija - Budućnost 20.00
Široki - Nimburk 20.15

nedjelja

Igokea - Cibona 17.00

TABELA: Krka i Hemofarm po 6-3, Budućnost, Cedevita, Olimpija i Nimburk po 5-3, Partizan mt:s, Cibona, Zagreb i Široki po 4-4, Igokea i Radnički po 3-5, Zadar i Crvena zvezda po 2-7.

Svjesna da mora da "grize" i nadoknađuje prethodne neuspjehe, Zvezda je od prvog minuta zaigrala čvršće i angažovanije od Vrščana. Ritam utorak-petak i dve teške utakmice u Evrokupu osjetile su se kroz manjak agilnosti, ali i na mentalnom planu.

Nošeni bučnom podrškom više od dve hiljade navijača, crveno-bijeli su dominirali u prvom poluvremenu, trčali u kontranapade, bacali se za "ničijim" loptama...

Otkrovenje je bila meka ruka robustnog centra Entonija Majlsa, koji je tri šuta spolja pogodio "bez koske".

Već u osmom minutu bilo je 18:8, sredinom druge četvrtine 31:21, a kada su Vrščani poslije dve solo akcije Pavkovića smanjili na 35:30 - Zvezda je do poluvremena napravila seriju od 11:0 i otišla na potpuno neočekivanih 16 poena razlike.

Kritike Željka Lukajića u pauzi uticale su na promjenu mentaliteta u ekipi Hemofarma. Rikardo Marš dao je prvi koš u trećoj četvrtini (48:30), da bi Marko Šutalo pokrenuo goste u nalet kojim su se ekspresno vratili u meč.

Pavković je u 27. minutu smanjio na 53:49, a Šutalo trojkom u 29. minutu na samo 55:54. Tada je na scenu stupio iskusni Vujadin Subotić, koji je vezao dva pogođena penala, ukradenu loptu Mačvanu i trojku za 60:54.

Zvezda je u posljednjih deset minuta zadržala to vođstvo, iako je izgubila nit igre u napadu. Subotić i Jang su postigli trojke, a Marš preuzeo odgovornost i realizovao slobodna bacanja. Hemofarm je prišao samo na 76:73, kada je već bilo suviše kasno za preokret.

Razloge poraza "farmaceuti" mogu da traže i u očajnom učinku van linije 6,75 metara, jer je Šutalo sam gađao 3/6, a ostatak tima 0/15!

Zvezdina dalekometna paljba bila je nešto uspješnija (7/22), a pogoci u pravo vrijeme morali su da se odraze na konačan rezultat.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC