• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kića: Greška CSKA! Muta: Dule samo kuka...

"Mislim da je CSKA gadno pogrešio što ga nije 'istrpio'", kaže Kićanović. "Sada je dobio ogroman budžet, a ništa nije uradio", tvrdi Nikolić.

 Kića: Greška CSKA! Muta: Dule samo kuka... Izvor: MONDO

Mnogo bure, ne samo u srpskoj javnosti, izazvala je vijest da su se CSKA iz Moskve i Duško Vujošević rastali poslije samo tri mjeseca, iako je ljetos potpisan trogodišnji ugovor, prema kojem je - doduše nezvanično - bivši trener Partizana trebalo da zaradi ukupno 4,5 miliona evra.

Dok Vujoševićev menadžer Miodrag Ražnatović, prema informacijama "Sportskog žurnala" ove subote u Moskvi pregovara oko sume koja će ipak pripasti Vujoševiću poslije prijevremenog razlaza, "Blic" piše da će otpuštenom treneru pripasti oko milion dolara.

Istog dana u raznim listovima pojavile su se izjave raznih ljudi iz košarkaškog miljea, koji Vujoševićev neuspjeh na klupi slavnog ruskog kluba doživljavaju na različite načine.

Legenda srpske i svjetske košarke, bivši igrač Partizana i reprezentacije Jugoslavije, Dragan Kićanović, izjavio je za Press:

"Mnogo mi je žao što se sve tako završilo... Ne znam sve detalje, ali znam da je Dule fantastičan trener i da o njegovim kvalitetima nema potrebe raspravljati. Mislim da je CSKA gadno pogriješio što ga nije 'istrpio'. Takođe, nije mi baš najjasnije gdje misle da nađu boljeg trenera od Vujoševića, niti verujem da će taj novi trener moći da promijeni nešto bitno", rekao je popularni Kića i dodao:

"Ne znam šta bih vam još rekao... Mnogo volim Duleta, znam ga jako dugo, znam kakav je čovjek i kakav je trener. Zaslužio je više kredita u CSKA. Pogriješili su".

Međutim, njegov savremenik, takođe sa statusom legende, Dražen Dalipagić nije iznenađen odlukom ruskog kluba i tvrdi da je, u odnosu na rezultate (1-5 u Evroligi) Vujošević još i dugo ostao trener "armejaca", zbog ugleda koji posjeduje. Popularni Praja kaže da bi CSKA nekog drugog trenera vjerovatno ranije otpustio.

"Prvo, moram da kažem da Vujošević za mene nije ništa manji trener nego prije odlaska u Moskvu. Međutim, moderna košarka je takva da se rezultati očekuju odmah, naročito u klubu kakav je CSKA. Ako nemaš rezultate, prethodni uspjesi ne znače mnogo", ocenio je Dalipagić i dodao:

"Mnogo je tu novca uloženo da bi neko čekao da se sve kockice sklope. Kada sam ja igrao košarku bilo je drugačije, tada su klubovi bili spremni da istrpe trenera, da ga sačekaju... U stvari, da se nije radilo o Dušku Vujoševiću nego o nekom drugom treneru, mislim da bi ga CSKA otpustio još poslije drugog poraza. Dule ipak ima veliki ugled. Imao je i mnogo problema na koje nije mogao da utiče, poput povrijeđenih igrača".

Još jedan slavni košarkaš crno-bijelih, Goran Grbović, kojem je Vujošević bio trener u Partizanu i Granadi, pretpostavlja da možda nije netačna teza da je Vujoševićev stil rada naišao na otpor kod zvijezda u timu CSKA.

"Sve je drugačije poslije ovog otkaza... Raditi u klubu kakav je CSKA nije nimalo jednostavno. Tako veliki klubovi ne trpe neuspjehe, nemaju strpljenja. Međutim, mislim da su kod Duleta pogriješili. Izgleda da nekim igračima CSKA nije odgovarala uloga koju im je Vujošević dodijelio. Mislim da se dolaskom novog trenera neće ništa promijeniti. Možda je i kod tih igrača došlo do zasićenja ili umora", kaže Grbović i nadovezuje se metaforom:

"Znate, punog stomaka se ništa ne radi, a Dule nije takav, on je radoholik, on mora da radi, da bude posvećen poslu 24 sata dnevno. Niko nije očekivao ovako nešto", priča Grbović, odbacujući mogućnost da je glavni problem bio taj što Vujošević ne zna engleski jezik:

"Sumnjam da je to bio nepremostiv problem. Uostalom, kako se niko ne zapita zašto Vujošević ne zna engleski. Možda neće da ga nauči! On je rusofil, baš kao i ja", rekao je Grbović.

Jedan od onih koji nisu stali na Vujoševićevu stranu je i njegov dugogodišnji rival sa košarkaških terena, Miroslav Nikolić. Sadašnji trener kragujevačkog Radničkog sa Partizanom je svojevremeno stigao do Fajnal-fora Evrolige, što je Vujošević uradio dva puta.

Popularni "Muta" je na sebi svojstven način prokomentarisao sudbinu kolege:

"Za mene otkaz Vujoševiću ne predstavlja nikakvu senzaciju, niti nešto nevjerovatno. Nije imao rezultate i zato je sklonjen. CSKA je veliki klub, koji ne trpi neuspjeh, niti ima vremena da čeka nekoga da se prilagodi", rekao je Nikolić za "Alo" i dodao:

"Dule je čitav radni vijek u Partizanu kukao da mu treba veliki budžet da bi dobri rezultati dolazili u kontinuitetu. Sada je dobio ogroman budžet, a ništa nije uradio. Čini mi se da može da funkcioniše samo kada nije favorit, kada djeluje iz sjenke. U evropskom gigantu, koji je navikao na uspjehe, nije se snašao. Imao je najgore rezultate u istoriji kluba! Ne kažem to ja, tako Rusi kažu", naglasio je Nikolić.

Nikoliću smeta što se Vujošević pominje kao mogući kandidat za nasljednika Dušana Ivkovića na mjestu selektora reprezentacije Srbije.

"E, o tome ćemo mi u Stručnom savjetu da odlučimo! Dokle više jedni te isti kandidati, kada ćemo malo mi mlađi treneri da dobijemo šansu? Treba i neko drugi da dobije priliku", tvrdi Nikolić.

"Eto, Ivković je gotovo sav posao sam radio, postigao je rezultat, na tome svaka čast, ali sada priča protiv Saveza, okreće narod protiv nas? Molili smo ga da dođe, a onda, čim je dobio bolju priliku, on je pobjegao. Njemu je reprezentacija dala sve, preko nje je postao proslavljeni trener", zaključuje Nikolić.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC