• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NLB: Partizan se utopio u "Jezeru"!

Radnički priredio iznenađenje u 9. kolu regionalne lige - pobjeda nad Partizanom 89:85! Obe ekipe imaju skor od po četiri pobjede i pet poraza.

 NLB: Partizan se utopio u "Jezeru"! Izvor: MONDO

Partizan mt:s ove sezone još ne zna za pobjedu u gostima u NLB Ligi!

Ako je u Evroligi priredio prijatno iznenađenje, onda za šampiona regionalne lige ne ide po planu u NLB Ligi.

Radnički je u punoj dvorani "Jezero", u kojoj je bilo vatrenih navijača obe ekipe (dakle, i "Đavola" i "Grobara") zabilježio najvrijedniju pobjedu u ovoj sezoni - 89:85 (33:24, 21:20, 13:21, 22:20).

Domaćin je prvo poluvrijeme odigrao kao u transu. Ima ona izreka da, kada vas služi šut, možete da bacite i frižider i da bi i on ušao kroz obruč. E, pa tako nešto se moglo gledati u subotu popodne u dvorani "Jezero" u prvih 20 minuta.

Čak devet trojki ubacili su košarkaši Radničkog uz tek tri promašaja. Još jedna ilustracija sjajnog šuterskog popodneva domaćina - Amerikanac Majkl Li je u prvih 20 minuta dao 13 poena i to bez promašaja, što iz igre, što sa linije slobodnih bacanja!

Upravo je Li, pravo otkrovenje ove sezone regionalnog takmičenja, bio junak pobjede ekipe Miroslava Mute Nikolića. Ubacivao je šta je stigao i tek je neznatno u drugom dijelu meča pokvario procenat šuta iz igre.

Na kraju je njegov učinak bio ovakav: 24 poena (šut za dva 5/8, za tri 2/2, za jedan poen - 8/10), osam skokova, jedna asistencija.

Ne smiju se zaboraviti ni ostali u domaćoj ekipi, pre svih Vladan Vukosavljević sa 14 poena i sedam uhvaćenih lopti, potom Milan Rakić sa 13 poena (pet od pet sa penala), Stiven Marković 12 poena (dvije trojke iz isto toliko pokušaja)...

Kod Partizana odlična rola Raška katića - 17 poena i sedam skokova, Dušan Kecman je dao 16 uz šest skokova, Jan Veseli je imao 13 poena i osam skokova, Džejms Gist 13 poena...

Radnički je ubacio čak 54 poena Partizanu u prvom poluvremenu (!), vodio je i po 12, 13 poena razlike, ali su crno-bijeli uspijvali da ostanu u igri.

Partizan je u drugom poluvremenu učvrstio redove u odbrani, domaćinima se i stegla ruka, nisu ubacivali baš sve, kao u prvom dijelu. Takva igra donijela je mnogo više uzbuđenja. Crno-bijeli su cijelu treću četvrtinu bili tu negdje - na 4,5 poena minusa, ali je Radnički uspijevao da neutrališe svaki nalet Partizana mt:s.

Možda i ključni detalj dogodio se pri rezultatu 76:73, kada je Majkl Li dao svoju drugu trojku i odveo Radnički na +6 (79:73). Uspio je Partizan da se približi na minus jedan (najprije 78:79, potom 80:81), a potom je upropastio napad kojim je mogao da preokrene (promašio Džejms Gist).

Li i Miljan Rakić nisu dozvolili da im zadrhti ruka prilikom izvođenja slobodnih bacanja u posljednja dva minuta i to je bilo odlučujuće.

Kod rezultata 83:82, na 29 sekundi prije kraja, kapiten crno-bijelih Petar Božić, koji je igrao zaista loše, napravio je faul nad Rakićem, koji pogađa oba penala, a u narednom napadu Dragan Milosavljević, bivši igrač Radničkog ne uspijeva da pogodi trojku. Bilo je gotovo i počelo je slavlje domaćina...

Za Partizan je ovo bio izuzetno važan meč. Spletom okolnosti imao je priliku da uhvati priključak za ekipama iz vrha tabele, ali i da skine prokletstvo gostovanja u NLB Ligi. Nije uspio.

Inače, prema nekim nezvaničnim informacijama, ovo je bio posljednji meč Olivera Lafajeta u dresu Partizana, jer je uprava crno-bijelih odlučila da ga zamijeni drugim plejmejkerom iz SAD - Kurtisom Džerelsom, koji i jeste bio prvi pik Partizana pred početak sezone.

REZULTATI 9. KOLA:

subota:

Radnički - Partizan mt:s 89:85 (33:24, 21:20, 13:21, 22:20)

Zagreb - Cedevita 83:74

Olimpija - Budućnost 20h
Široki - Nimburk 20.15h

Crvena zvezda - Hemofarm 77:73
Zadar - Krka 94:100

nedelja:

Igokea - Cibona 17h

TABELA: Krka i Hemofarm po 6-3, Budućnost, Olimpija i Nimburk po 5-3, Zagreb i Cedevita po 5-4, Cibona, Zagreb i Široki po 4-4, Radnički i Partizan po 4-5, Igokea 3-5, Zadar i Crvena zvezda po 2-7.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC