• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NLB: Igokea bolja od Cibone

Igokea u Laktašima savladala Cibonu 76:62, u njihovom prvom međusobnom okršaju. Cibona bila nadomak preokreta, ali je na kraju ubjedljivo poražena.

 NLB: Igokea bolja od Cibone Izvor: MONDO

Nastavljaju se crni dani za Cibonu. Hrvatski košarkaški velikan i učesnik Evrolige poražen je u subotu u meču devetog kola NLB lige od debitanta u regionalnoj ligi ekipe Igokee - 76:62 (26:13, 16:17, 15:19, 19:23)

Meč odigran pred oko dve hiljade gledalaca u dvorani u Laktašima odlučen je u posljednjoj četvrtini iako su Aleksandrovčani u pojedinim trenucima meča imali čak 21 poen prednosti.

Junak domaće ekipe bio je Milan Dozet koji je pogađao trojke u odlučujućim momentima posljednje četvrtine i tako spriječio veliki preokret Cibone.

Igokea je poslije startnog vođstva Cibone (6:2) odgovorila furioznom serijom od čak 16:0 i tako stvorila veliku prednost.

U tim trenucima Brajan Čejs rešetao je mrežicu protivničkog koša, trener Zdravko Radulović bezuspješno je pokušaao da omete protivnika tajm-autom, ali Igokea je igrala odlično pa se na odmor otišlo pri rezultatu 26:13.

U drugoj četvrtini Cibona i Igokea ekipe pokušale su da šutevima za tri poena smanje odnosno povećaju prednost, u čemu je prednjačio Rok Stipčević koji je pogodio tri vezane trojke iz isto toliko pokušaja ali je uspio tek da održi Cibonu na 12 poena razlike.

Kada je Igokea serijom od 8:0 na početku treće četvrtine došla na 21 poen prednosti činilo se da će "igosi" slaviti iznenađujuće laku pobjedu nad renomiranim protivnikom, ali bilo je prerano za slavlje.

Košarkaši Cibone uspjeli su serijom od 11:0 prvo da smanje na "plus 10" da bi do kraja treće četvrtine smanjili na 57:49.

Loša igra Igokee nastavljena je i u posljednjem periodu igre, što su gosti iz Zagreba znali da iskoriste pa su koševima Brnasa i Zubčića prišli na samo jedan razlike (62:61).

Veliki preokret Cibone spriječili su Mladen Pantić koji je izblokirao Bogdanovića i spriječio vođstvo Cibone, te Milan Dozet koji je sa dve vezane trojke vratio Igokeu na plus sedam - 68:61.

U međuvremenu je šut za tri poena promašio Brnas, a kada je Zdravko Radulović dobio tehničku grešku zbog prigovora sudijama nakon dosuđenog faula u napadu Džonsona, bilo je jasno da Zagrepčani ipak ne mogu do pobjede.

Igokea je do kraja rutinski privela meč kraju i rezultatom 76:62 savladala Cibonu u njihovom prvo međusobnom okršaju.

Ovim trijumfom Igokea je došla do skora od četiri pobjede i pet poraza u regionalnoj ligi i tako se izjednačila upravo sa Cibonom, kao i Radničkim i Partizanom mt:s s kojim se sastaje u narednom kolu.

Na drugoj strani, Cibona je porazom od Barselone u Evroligi i Igokee u NLB ligi potvrdila da se nalazi ne samo u finansijskoj, već i u rezultatskoj krizi.

U pobjedničkoj ekipi najbolji su bili Čejs sa 17, Dozet sa 14, te MVP meča Nađfeji sa 10 poena i deset skokova. U timu Cibone istakli su se Stipčević sa 19 i Bogdanović sa 18 poena.



Klipa: Važna pobjeda, Bogdanović: Teška situacija

Trener Igokee Slobodan Klipa i kapiten Cibone Bojan Bogdanović poslije meča složili su se u ocjeni da je utakmicu prelomila veća rotacija igrača u domaćoj ekipi.

"Ostali rezultati u ovom kolu stvorili su dodatni pritisak na moju ekipu, ali ipak smo uspjeli da ostvarimo vrlo važnu pobjedu. Dobili smo meč na širinu, odnosno na veći izbor igrača", izjavio je poslije utakmice Klipa za MONDO.

Najbolji strijelac Evrolige i NLB lige Bojan Bogdanović, koji je meč je završio ispod prosjeka sa postignutih 18 poena, rekao je da je njegovoj ekipi u vrlo teškoj utakmici na kraju ponestalo snage.

"Bila je ovo teška utakmica za nas. Vidjelo se da u rotaciji imamo mali broj igrača i ponestalo nam je snage. Sada se nalazimo u dosta teškoj situaciji", rekao je za MONDO Bogdanović.

REZULTATI 9. KOLA:

nedjelja:

Igokea - Cibona 76:62

odigrano u subotu:

Radnički - Partizan mt:s 89:85
Zagreb - Cedevita 83:74
Olimpija - Budućnost 68:53
Široki - Nimburk 94:80
Crvena zvezda - Hemofarm 77:73
Zadar - Krka 94:100


TABELA: Krka, Olimpija i Hemofarm po 6-3, Budućnost, Nimburk, Zagreb, Široki i Cedevita, Zagreb po 5-4, Cibona, Radnički, Partizan i Igokea po 4-5, Zadar i Crvena zvezda po 2-7.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC