• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dug Cibone 16 miliona evra!

Gradonačelnik Zagreba otkrio dug Košarkaškog kluba. "Dok je tamo ono društvo, neće da dobiju ni kunu!", poručio Bandić.

 Dug Cibone 16 miliona evra! Izvor: MONDO

Cibona je dužna kao Grčka!

Do danas baratalo se cifrom od 65 miliona kuna (oko osam miliona evra), a danas je udvostručen - nevjerovatnih 120 miliona kuna ili 16,1 milion evra!

"Nisam se napio, već se sa razlogom pribojavam da dugovi Cibone, kada se sve zbroji, dosežu i do 120 miliona kuna", rekao je gradonačelnik Zagreba Milan Bandić na konferenciji za novinare.

Cibona je, kao i Fudbalski klub Dinamo, na budžetu Grada Zagreba. Međutim, Bandić kaže da će Grad pomoći Ciboni tek kada ode sadašnja uprava (mada su neki već otišli, poput predsjednika Vlatka Previšića i direktora Andre Knege).

Ipak, Bandić im ne vjeruje da su podnijeli ostavke, jer su odmah poslije njihovih podnošenja tražili sastanak sa gradskim ocima. Umjesto sastanka, gradonačelnik im je poručio da će da odgovaraju pred sudom zato što su Cibonu doveli tu gdje jeste.

"Cibona da, ali ovo društvo koje je dovelo Cibonu do ovog stanja mora otići. I odgovarati. U to smo ime i predali zahtjev Državnom tužilaštvu i policiji. Nismo mogli da dođemo do određenih papira i zato moja odgovornost za marifetluke i netransparentno poslovanje Cibone prestaju. To rade neke druge institucije. Ali, ja kao gradonačelnik mogu da kažem da to društvo mora otići. Ne samo Knego i Previšić, nego svi. Pakujte se! Iz gradske blagajne, dok sam ja gradonačelnik, neće otići ni kuna dok je to društvo tamo", povišenim tonom je govorio Bandić, prenosi Tportal.

Kada ova uprava ode, Bandić najavljuje rješenje koje bi trebalo da spasi Cibonu.

"Početak konsolidacije Cibone jeste da je preuzme Grad zajedno sa prostorima, dvoranom i novim pravilima igre. Naravno, preuzeli bismo i dug koji postoji prema Zagrebačkoj banci. Nevjerovatno je da je Cibona jedini klub u državi koja je imala svoje prostore na koje su se nelegalno uknjižili 1995. odnosno 1996. godine. Pa toga nema nigdje!", rekao je Bandić.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC