• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šutalo: Poraz od Zvezde dobar pred Getingen

Bek Hemofarma smatra da je ekipa izvukla pouke poslije neuspjeha u Pioniru i da zna kako treba da igra u Njemačkoj u 3. kolu Evrokupa.

 Šutalo: Poraz od Zvezde dobar pred Getingen Izvor: MONDO

Hemofarm se minulog petka "sapleo" u NLB ligi, poražen je od Crvene zvezde, ali se zadržao na diobi prvog mjesta, sa Krkom (6-3).

Priliku da poprave utisak Vrščani će imati na evropskoj sceni. Međutim, imaće težak zadatak.

U utorak će gostovati njemačkom Getingenu u derbiju 3. kola Grupe B Evrokupa. Sastaće se ekipe koje su u prethodna dva kola ostvarile obje pobjede.

Otežavajuću okolnost za tim Željka Lukajića čine problemi sa povrijeđenim igračima. U Njemačkoj će igrati bez Bojana Krstovića i Mustafe Abdul-Hamida. Zato će u sastavu biti junior, Luka Mitrović.

"Poraz od Crvene zvezde je pozitivno uticao na nas, shvatili smo gdje smo griješili i to ne želimo da nam se ponovi. Bio je to dobar nauk - da u svaki meč moramo da uđemo maksimalno koncentrisani i bez opuštanja. Moramo da shvatimo da nema slabih protivika u NLB ligi, a pogotovo u Evrokupu", rekao je Marko Šutalo.

Getingen je njemački klub, ali po sastavu se ne bi to moglo reći, jer ga čine osmorica Amerikanaca i jedan Kanađanin. Na sve to i trener je iz SAD.

"Getingen je nezgodan protivnik. Pobijedio je Asvel u gostima i Bešiktaš kod kuće. Igra kvalitetnu odbranu i izuzetno je brza ekipa, bez klasičnog centra. Dva dana smo se spremali za ovu utakmicu i nadam se da će to bilo dovoljno da napravimo brejk. Svjesni smo kvaliteta protivnika, ali vjerujemo u sebe", dodao je iskusni 27-godišnji bek.

Vrščani znaju šta treba da poprave.

"Moramo da popravimo odnos prema odbrani, da igramo sa mnogo više kontakata, a u napadu da budemo smireni. Ne smijemo da uđemo u jurnjavu sa njima, jer su oni izuzetno brza ekipa. Jesmo desetkovani, ali moramo da stisnemo redove i da pokušamo da ostvarimo veoma važnu pobjedu", zaključio je Marko Šutalo.

Grupa B, 3. kolo, utorak


Getingen - Hemofarm 19,30
Asvel - Bešiktaš 20,30

TABELA: Getingen i Hemofarm po 2-0, Bešiktaš i Asvel po 0-2.

(MONDO, foto MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC