• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EK: Hemofarm pao u Njemačkoj

Getingen nanio oslabljenim Vrščanima prvi poraz u B grupi - 68:57. Presudila serija domaćih od 13:0 u četvrtoj četvrtini.

 EK: Hemofarm pao u Njemačkoj Izvor: MONDO

Košarkaši Hemofarma nisu uspjeli da zabilježe i treću pobjedu u grupnoj fazi Evrokupa.

Bez povrijeđenih Krstovića i Abdul-Hamida, u utorak uveče su poraženi od Getingena rezultatom 68:57 (20:13, 12:15, 19:21, 17:8), ali ih skor 2-1 ostavlja u trci za jednim od prva dva mjesta.

Milan Mačvan sa 16 i Marko Šutalo sa 14 poena bili su najefikasniji u srpskom timu, dok je kod pobjednika briljirao Dvejn Anderson sa 17 poena i čak 13 skokova, od toga šest pod protivničkim košem!

Majk Skot postigao je 16, Robert Kulavik 14 (jedini Nijemac sa značajnom ulogom), a Trenton Mičam 12.

Pored toga što su u Njemačku stigli nekompletni, Vrščani su imali problema i sa letom do Frankfurta, pa su gotovo cio ponedeljak proveli na beogradskom aerodromu. Zbog toga im je propao predviđeni trening u dvorani Getingena.

U takvoj situaciji su se još i dobro nosili sa "legijom stranaca" (uglavnom Amerikanaca) u domaćem timu. Napad nije funkcionisao, ali su Vrščani borbenošću dugo održavali priključak.

Getingen je vođstvom od 7:0 i 11:3 odmah stavio do znanja šta mu je cilj. Početkom druge četvrtine povisili su na 25:13, međutim, Hemofarm nije dozvolio da pitanje pobjednika bude riješeno tako rano.

Uz veliki broj izgubljenih lopti na obe strane, na odmor se otišlo sa rezultatom 32:28, a u nastavku se sastav Željka Lukajića dugo održavao na podnošljivom minusu. Čak je Mačvan u 28. minutu donio jedino vođstvo na utakmici - 42:43.

Getingen je opet poveo, a Šutalo u 31. minutu ubacio trojku za prilaz na 53:52. Kada se očekivala drama u završnici, na scenu je stupio sjajni Anderson.

Bek Getingena je u seriji od 13:0 postigao devet poena, od toga šest "zakucavanjima" poslije ofanzivnih skokova, da bi trojkom odveo svoj tim na nedostižnih 66:52. Za tih šest minuta su Vrščani promašili šest šuteva iz igre i izgubili četiri lopte. Nisu mogli ni do linije slobodnih bacanja, kao "pomoćnog" puta do poena...

Boris Savović poslije tajm-auta je vezao trojku i dva penala, a konačnih "minus 11" Hemofarm bi mogao da nadoknadi kroz sedam dana na svom parketu.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC