• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cibona: Ma, pet miliona evra gore-dole...

U Zagrebu se "frljaju" sa ciframa duga Košarkaškog kluba Cibona. Gradonačelnik kaže 16 miliona evra, sportski direktor: "Nije, nego 11".

 Cibona: Ma, pet miliona evra gore-dole... Izvor: MONDO

Pet miliona gore-dole. Kad nemaš "ni za kafu", onda je sasvim svejedno koliki je dug.

Hrvatska košarkaška javnost, ali i ova u regionu "zabavlja" se prethodnih dana dugovanjima košarkaškog giganta ovog dijela Evrope - Cibone.

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić prije dva dana je saopštio da je dug Cibone oko 16 miliona evra. Odnosno, da nije osam miliona kako priča sadašnja uprava, nego dvostruko veći. Pritom je Bandić rekao da nije pijan i da zna šta priča.

"Ne znam otkud Bandiću te cifre kojima tako barata. Ne bavim se finansijama, moja struka je košarka, ali, koliko znam, dug Cibone nikako ne može da pređe do do 11 miliona evra", izjavio je beogradskom listu "Sport" Mihovil Nakić, sportski direktor Cibone.

Legendarni košarkaš nije imao odgovore na nekoliko pitanja: "Zašto Zagreb ne želi da pomogne trofejnom klubu? Da li se Bandić sveti zato što dvojica čelnika Cibone u ostavci nisu htjeli da potpišu stečaj? Da li je u pitanju politička igra?".

"Ne znam, to su sve pitanja za Milana Bandića. Ne znam šta on zaista želi, svako ovdje priča svoju priču. Jedino je jasno da nećemo lako pronaći izlazak iz ove krize".

Jedno od pitanja koja se sama nameću jeste i - kako je Cibona stvorila tolike dugovore, pogotovo kad se zna da je na budžetu Grada Zagreba?

"Da, grad je pomogao u okviru nekih opštih kriterijuma, koji važe i za druge sportske kolektive, ali to nije dovoljno za giganta kakav je Cibona. Hrvatska privreda i ekonomija rade jako loše, niko nema novca, Cibona već šest godina nema generalnog sponzora. Poznato je da Olimpija, Partizan i Cibona godinama u Evroligi imaju najmanje budžete. Vjerujte da je kod nas sve rađeno domaćinski, racionalno, nije bilo raspiništva...", jada se Mihovil Nakić.

Nekadašnji dvostruki šampion Evrope jedva sastavlja kraj sa krajem. Nakić je potvrdio da igrači i zaposleni u klubu devet mjeseci nisu primili platu, a oni koji su ljetos stigli nisu dobili ni evro!

"Niko se više i ne buni, svi su digli ruke. Većina ovih momaka je došla da igra i napravi ime, uz nadu da će se sve riješiti i da će se Cibona stabilizovati", rekao je Nakić.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC