• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EL: Raspad crno-bijelih u Moskvi

Partizan mt:s nije iskoristio šansu da tri kola prije kraja prve faze obezbijedi plasman u Top 16. Himki se vratio u život ubjedljivom pobjedom.

 EL: Raspad crno-bijelih u Moskvi Izvor: MONDO

Šampion Srbije poslije dužeg vremena je doživio katastrofu na evropskoj sceni i to kada je imao "meč-loptu" za plasman u Top 16.

Odluka da uoči tako važne utakmice dođe do promjene prvog plejmejkera - pri čemu se znalo da postojeće zamjene ne mogu da odrade posao na zadovoljavajući način - praktično je morala da rezultira lošom partijom i rezultatskim krahom.

Himki - Partizan mt:s 92:65 (26:13, 24:24, 19:14, 23:14) u meču sedmog kola A grupe!

Crno-bijeli sa skorom 4-3 zauzimaju treće mjesto, ali sada samo korak ispred Himkija (3-4). Ako se u Vitoriji ne dogodi čudo, pa Prokom savlada Kahu Laboral, španski prvak uskoro će takođe imati pobjedu manje od Partizana.

Do kraja prve faze na rasporedu su gostovanje Makabiju, ključni meč sa Prokomom u Pioniru, pa gostovanje Kahi Laboral.

Zanimljivo je uporediti cifre od srijede sa statistikom iz dosadašnjeg toka Evrolige. Partizan je na šest utakmica primao prosječno 67 poena, a Himki mu je ubacio 69 za tri četvrtine! Toliko je, otprilike, iznosio i Himkijev prosjek datih koševa (70).

Dakle, napad domaćina je drastično nadmašio svoje standarde, a odbrana gostiju - kao najveća snaga ekipe - potpuno podbacila.

Kit Lengford (22 poena) i Zoran Planinić (16) tokom cijele utakmice su radili šta su htjeli bekovima crno-bijelih. Prvo su nerješiva enigma bili njihovi prodori u reket, a kada se Partizan opredijelio za branjenje ulaza i odbranu "od" njih dvojice, Lengford i Planinić su počeli da "rešetaju" sa distance.

Ni napadi crno-bijelih nisu bili naročito uspješni. Jedino što je donekle funkcionisalo bila je igra na Nejtana Džavaija, ali je problem ponovo bio u ličnim greškama, koje se kao magnet "lijepe" na australijskog kolosa.

On je bez po muke postigao prvih pet Partizanovih poena na utakmici, a onda već u trećem minutu morao da odmori zbog dva prekršaja...

Džejms Gist doneo je crno-bijelima jedino vođstvo (10:9), na šta je Himki odgovorio "meč-ap" zonom i za naredna četiri minuta napravio seriju od 8:1. Na kraju prve četvrtine bilo je čak 26:13, uz Partizanovih 27 odsto šuta iz igre i šest izgubljenih lopti, naspram samo jedne greške domaćina.

Iako je pokazao individualni kvalitet - prije svega realizatorski - tu ni debitant Kurtis Džerels nije mogao mnogo da pomogne. Postigao je 13 poena, a jedinu asistenciju zabilježio tek u samom finišu utakmice.

(Nema dileme da je u pitanju bolji igrač od Olivera Lafajeta, samo je pitanje koliko će mu trebati da se poveže sa ostatkom ekipe i koliko će rezultati zbog toga trpjeti)

Himki je do poluvremena održao 13 poena razlike, a u nastavku potpuno deklasirao crno-bijele, koji su postepeno padali na polju samopouzdanja i koncentracije. Domaćin je na svaki pokušaj hvatanja priključka imao brz i kvalitetan odgovor.

Ilustrativan je bio napad Himkija u 27. minutu, kada su dva puta promašili trojke, a tri puta uhvatili loptu pod košem crno-bijelih i preko Lengforda poentirali za "plus 20" (64:44). Uz to je Džavai zaradio četvrtu ličnu...

Na drugoj strani je Džerels pogodio trojku, a Planinić samo petnaestak sekundi kasnije odgovorio trojkom i tako "ubio" pokušaj Vlade Jovanovića da nešto promijeni zonskom odbranom.

Bilo je jasno da je to utakmica u kojoj jednom timu sve polazi za rukom, a drugom skoro ništa.

Partizan je nadskakan (28:36), imao je skoro duplo više izgubljenih lopti (10:19), slabije šutirao iz svih pozicija, dobio osam "banana"... Jednom rječju, potpuno podbacio.

HIMKI: Lengford 22 (6sk, 3as, 3ukr, 4izg, 2blk), Fridzon 11, Eze 8 (4sk, 4blk), Lončar 9, Zajcev, Dmitriev 5, Savrašenko 2 (5sk), Lopez 10, Panin, Monija 2, Kelati 7, Planinić 16 (4sk, 3as).

PARTIZAN MTS: Džerels 13 (za dva 3/5, za trojku 1/4, penali 4/4, 3izg), Kecman 10 (5izg), Klobučar 1, Jaramaz, Lučić, Milosavljević 5, Katić (za dva 0/3, 2sk, 3izg), Džavai 16 (4sk), Božić, Gist 18 (5sk, 4izg), Veseli 2 (za dva 1/6, penali 0/4, 3blk), Đekić.

(MONDO, foto: MN Press - arhiva)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC