• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako je Partizan poklonio pobjedu i šta više ne smije da radi: Neke greške se moraju odmah otkloniti

Autor Pavle Knežević

Partizan je izgubio dobijenu utakmicu, na kraju može samo sebe da krivi

 Huventud Partizan 85 82 Evrokup analiza Izvor: MN PRESS

Kakav prevrtljiv početak sezone Partizana: dvije i po odlične četvrtine, a onda sumrak i potop. Apsolutno je prerano donositi bilo kakve zaključke, ali mogli smo da primetimo nekoliko stvari u prvoj zvaničnoj utakmici crno-bijelih ove sezone.

Rekli smo da je još rano, ali je jasno i poslije prve utakmice na kojim stvarima Partizan treba da radi, jer ovakvi mečevi stvarno ne bi trebalo da se gube. Moglo bi se sve sumirati riječima da ovaj poraz nije strašan, ali samo ako se na greškama nauči.

Možda će vas zanimati

Huventud je pobijedio 85:82, poveo je 42 sekunde prije kraja, iako je Partizan vodio 10 razlike na početku četvrte četvrtine, a čak 15 u trećoj. Pored silnih grešaka u tih posljednjih 10 minuta, crno-bijeli su u finišu napravili nesportsku, a na utakmici su promašili čak osam bacanja! To je stvarno previše.

Osim toga, iako je Partizan fizički jača ekipa, Huventud je imao više skokova i više skokova u napadu.

Jasno, moglo je da bude drugačije da nije bilo prerano dosuđenih penala, ali to se može svesti pod grešku.

Brinu, međutim, oni silni promašaji iz posljednje četvrtine, pogotovo u finišu, kada je Mika promašio nešto što se obično pogađa, pa Jaramaz otvorenu trojku, pa onda i Trifunović ono polaganje… Sve se to može svesti na "teške ruke", ali opet ostaje utisak da je bar neki od tih šuteva morao da uđe.

Osim toga, eksperti iz fotelje bi se pitali gde su bili Mozli i Miler-Mekintajer u finišu? I da li je Vlado Šćepanović trebalo da jače reaguje na pojedine odluke i da trgne tim u trenucima kada je krenulo pomračenje?

Još je rano za te stvari, ali ne treba zaboraviti da je Partizan skoro 30 minuta igrao jako dobro. Nije se Huventud sam od sebe "otvorio", nego su crno-bijeli izgradili svoj rezultat. Osim slabog početka (troje novajlija u prvih pet?), prvo poluvrijeme i dio treće su bili jako dobri.

Crno-bijeli su u odbrani ličili na tim od prošle godine, svojom energijom i zalaganjem. Dangubić je u svojih 12 minuta pokazao da može da bude baš pojačanje u odbrani. Kodi je solidno pojačanje, što smo znali, dok će Janković i Mika morati da se još dokazuju...

Osim skoka i pogođenih bacanja, Partizanu su falile i akcije za Pejdža, za koga znamo da ima poene u rukama, ali mu je potrebna pomoć da se oni kreiraju.

Što se tiče Evrokupa, crno-bijeli u utorak dočekuju Veneciju i tu stvarno ne bi smjeli da dozvole protivniku da mu se pokloni pobjeda, kao što je to bilo u Badaloni. Pogotovo ako se zna da poslije toga ide u goste Uniksu u Kazanj.

U subotu crno-bijelima dolazi Borac na početku ABA lige, što će biti teža utakmica nego što bi neko pomislio. Ali, ako bude igrao kako je igrao u većem dijelu meča sa Huventudom, problema ne bi trebalo da bude.

Raspored u sljedeće četiri utakmice:

3. 10. Partizan – Borac
6.10. Partizan – Venecija
10. 10 Partizan – Budućnost
14.10. Uniks - Partizan

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC