• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NLB: Derbi u Vršcu, Zvezdi teško

Radnički bez Džoa Vukosavljevića i Stiven Markovića na Hemofarm. Cibona se osipa - otišao i Markus Džonson.

 NLB: Derbi u Vršcu, Zvezdi teško Izvor: MONDO

Jedan od derbija 10. kola NLB Lige biće odigran u subotu u Vršcu, gdje će Hemofarm dočekati odlični Radnički.

Hemofarm traži pobjedu da ostane u vrhu tabele regionalnog takmičenja, ali i da se iskupi za neočekivan poraz od Crvene zvezde u Beogradu u prošlom kolu. Kragujevčani su na krilima pobjede nad Partizanom u dvorani "Jezero".

Ipak, u Vršac odlaze bez dva važna igrača - Vladana Vukosavljevića, koji će zbog povrede odsustvovati bar msec dana i bez plejmejkera Stivena Markovića.

Strateg Radničkog Miroslav Muta Nikolić prepušta ulogu favorita domaćinu.

"Hemofarm ima mnogo kvalitetniju ekipu od nas. Učestvovao sam u stvaranju tog danas veoma stabilnog kluba, a ista želja mi je da u tome uspijem u Kragujevcu", poručio je Nikolić.

Iskusni stručnjak ocijenio je da su Vrščani "bolji za 20 poena" od njegovog tima izabranika, ali to ne znači da ide u Banat sa bijelom zastavom. Štaviše, trener Radničkog poručuje domaćinu da će morati dobro da se preznoji da dođe do bodova.

"Borićemo se žestoko i probati da iskoristimo svaku šansu koja nam se bude ukazala. Spremamo nekoliko taktičkih iznenađenja favorizovanom protivniku", najavio je Nikolić.

On je naglasio da se Radnički, i pored pobjede nad braniocem trofeja Partizanom, i dalje nalazi u opasnoj zoni i da glavni cilj Šumadinaca ostaje borba za opstanak u regionalnom takmičenju.

"Ova liga nikada nije bila ujednačenija, pa će se do kraja takmičenja svašta dešavati. Jednostavno je nemoguće predvidjeti naš domet", tvrdi Nikolić, kome posebno smeta što se sastav Radničkog "konstantno osipa".

U subotu će biti odigrano još nekoliko zanimljivih mečeva. U hrvatskom derbiju Cibona dočekuje Zadar. Cibona bi bila apsolutni favorit da nije u ogromnim finansijskim problemima i da joj se ne osipa sastav iz dana u dan.

Posljednja vijest je da je Cibonu, posle Marija Delaša, napustio i Amerikanac Markus Džonson, koji nije imao strpljenja da čeka obećanja o plaćanju.

Zadar igra katastrofalno i želi posljednje mjesto sa Zvezdom.

U nedjelju, Partizan će ugostiti Igokeu, koja iznenađujuće ima isti skor kao regionalni šampion. Crno-bijelima će ovo biti prilika da se dodatno uigraju i da novi plejmejker Kurtis Džerels "osjeti" parket "Pionira".

Zvezda će gostovati Širokom, u dvorani u kojoj su ove sezone padali Partizan, Cedevita, Nimburk, Budućnost...

Široki je tipična "domaćinska" ekipa. U gostima igra loše, a u svojoj dvorani su gotovo nepobjedivi. Zanimljivo, Široki je čak šest mečeva ove sezone bio domaćin, a tri je igrao u gostima. Kod kuće je izgubio samo od slovenačkog šampiona Krke.

PAROVI 10. KOLA:

subota:

Hemofarm - Radnički (17h)
Cedevita - Nimburk (17h)
Cibona - Zadar (19.15h)
Budućnost - Krka (20h)

nedjelja:

Partizan - Igokea (17h)
Široki - Crvena zvezda (17h)
Olimpija - Zagreb (17h)

TABELA: Krka, Hemofarm i Olimpija po 6-3, Budućnost, Cedevita, Zagreb, Nimburk i Široki po 5-4, Partizan, Cibona, Igokea i Radnički po 4-5, Zadar i Crvena zvezda po 2-7.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC