• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda u paklu korone: Crveno-bele čeka serija utakmica sa "pozitivnim" ekipama, hoće li one uopšte biti odigrane?

Autor Pavle Knežević

Veliki problemi za Crvenu zvezdu mimo košarke

 KK-Crvena-zvezda-Evroliga-korona-virus-problemi-raspored-utakmice-kosarka-najnovije-vesti Izvor: MN PRESS

Crvenu zvezdu čeka paklen raspored do kraja oktobra u Evroligi. Mnogo puta je ispisana ova rečenica, ali ove, 2020. godine nije u pitanju samo gustina kalendara i kvalitet programa.

Šampion Srbije sada igra sa timovima u kojima je bilo ili ima zaraženih koronavirusom, što daje dodatni oreol neizvesnosti i nesigurnosti, koji već vlada Evroligom.

Možda će vas zanimati

Sve počinje večeras od 19 sati, kada Zvezda dočekuje Žalgiris. Centar šampiona Litvanije, nekadašnji kapiten Partizana Žofri Lovernj bio je pozitivan, ali je potom dobio dva negativna testa, tako da će igrati večeras. Sa te strane je sve "čisto", ali je pitanje da nije još neko u timu zaražen…

Crveno-beli već u četvrtak idu u goste Asvelu, timu koji ima četiri pozitivna slučaja, od kojih je jedan Noris Kol. Ostaje nam da sačekamo par dana da vidimo u kom sastavu će nastupiti francuski tim. Podsetimo da je u martu Zvezda išla na megdan Realu u Madrid, ali se vratila u Beograd zbog virusa kod španskog tima.

Posle toga, 22. oktobra u Beogradu bi trebalo da gostuje CSKA, gde su sada zaraženi naš Nikola Milutinov, zatim Semen Antonov i Janis Strelnijeks. Oni nisu igrali protiv Makabija, ali vrlo je moguće da se oporave u narednih 10 dana.

Za kraj ove "korona turneje", Zvezda ide u goste Himkiju, timu koji posle Zenita ima najviše zaraženih. Greg Monro, Maksim Baraškov, Janis Tima, Jevgenij Voronov i Džordan Miki čine petorku pozitivnih. Himki je zato već pomerao utakmicu protiv Žalgirisa, posle čega je izašao na teren sa samo sedam igrača i ubedljivo izgubio.

Naravno, uvek postoji mogućnost da će neka od ovih utakmica biti odložena, pošto su pomerena već dva meča Zenita. Ruski tim je trebalo da igra sa Baskonijom i Valensijom, ali zbog previše zaraženih igrača tim iz Sankt Petersburga nije mogao da putuje u Španiju.

Ruski klub je objavio da je 13 članova tima zaraženo. Tu spada osam prvotimaca i prvi trener ekipe Ćavi Paskval.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC