• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pešić "oživio" Valensiju

Srbin na četiri utakmice (po dve u ACB ligi i Evroligi) zabilježio sve pobjede. Porasli apetiti, cilja se TOP 16 i Kup kralja.

 Pešić "oživio" Valensiju Izvor: MONDO

Od kada je Svetislav Pešić došao na klupu Valensije, španski klub bilježi samo pobjede, bilo da je riječ o ACB ligi ili Evroligi. Preporodio je "narandžaste", koji su od dolaska Srbije dobili sve četiri utakmice.

"Idemo polako, radimo, guramo svojim tempom…", počeo je priču za "Sport" srpski trener. "Borimo se, dobro je. Poslije četiri pobjede svi sada očekuju da ćemo da dobijemo sve do kraja, što nije realno", svjestan je Pešić da će morati i neki poraz da dođe.

Valensija je u Evroligi od dolaska Pešića pobijedila dva favorita - PAO usred Atine i Efes na svom terenu u posljednjem odigranom kolu.

"Protiv Turaka je bila teška borba do samog kraja. Pritisak koji smo kao domaćini imali dobro smo iznijeli. Bilo smo nešto slabiji u prvom poluvremenu, ali smo se ispravili do kraja. Volim kada pobijedimo u neizvjesnom finišu, jer takve utakmice i pobjede donose igračima neophodnu sigurnost i samopouzdanje", ističe Pešić.

Ono što je najvažnije, Valensija ponovo ima šansu da se bori za TOP 16. Pitanje je koliko je zaista realno da španski klub prođe u drugu fazu Evrolige.

"Moramo da dobijemo sve tri utakmice do kraja. Gostujemo CSKA i Milanu i čekamo Olimpiju kod kuće. Možda možemo da prođemo i sa dve pobjede, ali to zavisi i od ostalih rezultata. To garanutuje bolju koncentraciju i motivaciju. Tako je uvijek kada se mora", svjestan je težine posla trofejni stručnjak.

Sve bolje igra i srpski reprezentativac Duško Savanović.

"Duško je igrač odluke. Cijele nedjelje nije trenirao zbog problema sa nogom, što se vidjelo u prvom poluvremenu protiv Efesa da mu fali trening i sigurnost. Međutim, uspio je da sa dve trojke prelomi meč."

Valensija u ACB ligi narednu utakmicu igra protiv Fuenlanbrade.

"Svi očekujemo petu pobjedu u nizu. Jurimo plasman u Kup kralja, neće biti lako zbog lošeg starta sezone. Ipak, naše je da se borimo", vratio je Svetislav Pešić pobjednički mentalitet u Valensiju.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC