• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Štrajk u Ciboni!

Najpoznatiji hrvatski košarkaški klub u dugovima do guše, igrači i članovi stručnog štaba stupili u štrajk.

 Štrajk u Ciboni! Izvor: MONDO

Cibona je u subotu uveče pobijedila Zadar u utakmici NLB Lige (84:81), a onda su njeni košarkaši i članovi stručnog štaba poručili: "Sad je bilo dosta, krećemo u štrajk!".

Dugo je najavljivan štrajk igrača Cibone zbog neisplaćenih zarada, pojedini su u međuvremenu već napustili jedan od najpozantijih košarkaških klubova u regionu, u dvorani "Dražen Petrović" jednom je bila i isključena struja...

Štrajkom, igrači, fizioterapeuti i pomoćni treneri žele da poruče ljudima iz uprave, ali i Grada Zagreba, koji dijelom finansira ovaj sportski kolektiv, da je krajnje vrijeme da nešto preduzmu.

Do utakmice Evrolige protiv Sijene nema treninga. Najavili su da će privremeno "zamrznuri" štrajk kako bi odigrali protiv italijanske ekipe, a onda nastavljaju protest.

"Odigraćemo u srijedu protiv Sijene, ali do tada nećemo da treniramo, a poslije utakmice ponovo ćemo razgovarati i vidjeti što dalje. Ako oni ništa ne preduzimaju, shvatili smo da mi moramo da učinimo prvi korak jer svi odugovlače. Već četiri mjeseca se ništa ne mijenja. Klub može da ode u stečaj, a nama niko ništa ne govori", izjavio je kapiten tima Bojan Bogdanović.

Igrači mjesecima nisu primili plate, a dug Cibone je oko 16 miliona evra, kako tvrdi gradonačelnik Zagreba Milan Bandić. Čelni ljudi Cibone, međutim, kažu da je ta cifra prenapumpana i da je riječ o dugu od oko 10 miliona evra (kao da to bitno mijenja na stvari!).

Najavljivano je da će sudbina kluba biti poznata, odnosno da će problemi biti prevaziđeni na sjednici Skupštine KK Cibona 30. novembra, ali je ona odložena za 16. decembar. Iz Grada Zagreba su poručili da nemaju namjeru da pomognu Ciboni sve dok je sadašnja uprava na njenom čelu, mada su i predsjednik i direktor kluba podnijeli ostavke.

"Ako se na Skupštini opet ispostavi da novca nema, nikome ne može da bude zamjereno ako ode iz ekipe. Nadamo se da će Grad pokazati volju, željeli bismo da završimo sezonu u ovom sastavu", dodao je kapiten Cibone.

Trener Cibone Zdravko Radulović, poslije meča sa Zadrom, imao je patriotski govor:

"Ne možemo da napredujemo ako nam ne pomognu. Igramo dva teška takmičenja, često sa šest, sedam igrača, trošimo se i bojim se šta će biti. Ali, živi smo i dok god mi postojimo na terenu - postoji i Cibona", rekao je Radulović.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC