• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PARTIZAN BEZ ENERGIJE I BEZ IGRE: Ubedljiv poraz od Uniksa u Kazanju i loš nastup ekipe

Autor Pavle Knežević

Samo jedna četvrtina je nedovoljna za ekipu kao što je Uniks

 PARTIZAN BEZ ENERGIJE I BEZ IGRE: Ubedljiv poraz od Uniksa u Kazanju i loš nastup ekipe Izvor: ABA liga/Partizan NIS, Dragana Stjepanovic

Partizan je bio nemoćan večeras na gostovanju Uniksu u Kazanju u trećem kolu Evrokupa i pretrpeo je ubedljiv poraz, svoj drugi u dosadašnjem toku takmičenja. Crno-beli su bili dobri samo u drugoj četvrtini, a protivink ih je nadigrao u svemu. 

Na kraju,

Uniks - Partizan: 93:70 (22:13, 15:19, 30:21, 26:17)

Partizan je poveo samo u početku 3:0 i to je bilo skoro sve što je uspeo da uradi večeras. U drugoj četvrtini je uspeo zonom i promenom odbrane da poremeti protivnika, ali se kvalitetna ekipa Uniksa u trećoj četvrtini prilagodila tome i onda sigurnoj "rešila" crno-bele.

Uniks je šutirao 45 odsto za tri i 57 odsto za dva, a Partizan prosto nije imao rešenja za napad domaćina. Navijače crno-belih treba da brine i statičan i neizgrađen napad crno-belih, koji slabo funkcioniše od početka sezone.

Partizan je večeras pogodio sedam trojki iz 23 pokušaja, a promašio je i sedam penala. Da stvari budu gore, Vilijam Mozli odigrao je samo tri minuta i 22 sekunde, a onda je delovalo kao da mu je povređen članak.

Nikola Janković je završio meč sa 12 poena i četiri skoka, Jaramaz sa 11 poena, Stefan Janković sa 10, a najbolji je bio Kodi Miler-Mekintajer sa 10 poena, sedam ukradenih, četiri asistencije i četiri skoka.

O utakmici se nema šta previše reći. Partizan je krenuo slabo, Uniks već u prvoj četvrtini stekao dvocifrenu prednost. Onda su Beograđani u drugoj deonici stali u zonu i poremetili protivnika da bi prišli na samo tri poena zaostatka.

Domaćin na poluvreme odlazi sa prednošću 37:32, a u trećoj četvrtini izlazi sa potpuno drugačijim napadom, kojim je "ukinuo" zonu Partizana, a onda kreće i da "rešeta" i tu stiže do maksimalnih +22, 62:40.

Pokušavao je Partizan još nekoliko puta posle toga, ali svaki put kad bi iole prišao, Uniks bi mu višestruko vraćao. Na kraju, nije uspeo ni da smanji razliku, pošto je u ligaškom delu sezone svaki poen važan, ali ni u tome nije uspeo.

Velika glavobolja za crno-bele, koji u prvih pet utakmica sezone imaju četiri poraza…

UNIKS: Braun 16, 9sk, Kenan 23, 4as, 3sk, Žbanov, Sergejev 3, Klimenko, Uzbinski, Smit 13, 7as, Morgan 22, 8sk, Razumov, Holand 16, 4sk, 3as, Kolesnikov, Kajmakoglu.

PARTIZAN: Mika 9, 4sk, 2as, Miler-Mekintajer 10, 7uk, 4as, 4sk, Zagorac 5, Pejdž 7, 3as, Dangubić 2, 6sk, Gordić 4, Janković 10, Jaramaz 11, Veličković, Janković Nikola 12, Trifunović, Mozli.

Iz minuta u minut:

ČETVRTA ČETVRTINA:

Kraj! 

1.55 Izgleda da Partizan ne može bliže od -13. 84:68 dva minuta pre kraja. Uniks ovo dobija, ali važan je svaki poen. Izgleda da ni to crno-belima ne polazi za rukom. Baš loše izdanje crno-belih…

3.40 Posle Uniksovih 6:0, Miler-Mekintajer pogađa samo jedno od dva bacanja, a onda Jaramaz daje trojku za 77:65. Još 3.40 do kraja.

5.17 Kodi krade loptu odmah sa čeone linije i smanjuje na 10 razlike! Ali, Smit i Kenan vezuju poene i brane prednost – 75:61.

6.29 Posle trojke Pejdža, Partizan smanjuje na 69:53, ali potom bez ikakve potrebe gubi loptu, a onda Gordon zakucava i podiže, nakon čega crno-beli propuštaju dva napada… Partizan trenutno za dva šutira 15/29, a za tri 6/20. Mika hvata ofanzivni skok i pogađa odbitak uz faul i sada je 71:59. Priftis traži tajm-aut.

Počela je poslednja deonica, Partizan nije iskoristio prvi napad, ali je zanimljivo da su na terenu dvojica plejmejkera, Gordić i Kodi. Prvi put ove sezone...

TREĆA ČETVRTINA:

Kraj! Pejdž daje trojku, pa Kodi krade i zakucava i Partizan prilazi na 67:53. Partizan je u ovoj četvrtini primio 30 poena, a u prvom poluvremenu 37. Ne miriše na dobro…

1.08 Džon Braun daje zicer sam "kao duh". Apsolutno je nestala igra Partizana. Delovalo je da će se nešto promeniti na kraju prvog poluvremena, ali je Uniks razbio Partizan do sada…67:47

2.25 Stefan Janković postiže trojku, njegova druga iz da pokušaja. Nikola Janković ide na liniju za slobodna bacanja i pogađa oba – 64:45.

3.32 Kenan tri poena! 56:37! Mozli je odigrao samo tri minuta i 22 sekunde, na klupi sedi sa podignutom nogom. Stefan Janković daje trojku! Treća za Partizan iz 12 pokušaja. Ipak, Kenan istog časa uzvraća, a onda i Smit trojku i to je sad 62:40. Mora Šćepanović da traži tajm-aut. Partizan je do sad dao samo osam poena...

5.00 Partizan na najveće vođstvo rivala odgovara – 11. izgubljenom loptom! Posle par dobrih odbrana na obe strane, Pejdž je oklevao pri šutu za tri i promašio. Time je podsetio da na početku ove sezone baš fali njegov poenterski doprinos.

Morgan pogađa oba bacanja za maksimalnih 53:36. Ipak, Holand na drugoj strani dobija tehničku grešku – prvo zbog simuliranja, pa prigovora. Pejdž pogađa jedno bacanje, ali Partizan opet "baca" napad. "Razvukli" su gosti odbranu Uniksa, ali šuta nema pa nema. Pejdž je šutnuo iz bloka, ali izlazi lopta iz koša. Ostaje 53:37.

6.40 Kodi Miler-Mekintajer pravi nesportski faul, a Holand daje oba bacanja. Posle izgubljene lopte Uniksa, Jaramaz promašuje trojku, ali Holand ne! To je 51:36 i najveća prednost Uniksa do sada.

7.45 Zagorac gubi loptu, a Holand opet pogađa – 46:34. Bio je to težak šut, kao i sva tri Uniksa u drugom poluvremenu, ali time igrači pokazuju individualni kvalitet. Konačno Kodi pogađa sa poludistance – 46:36.

8.40 Dobra je bila odbrana Partizana, ali Holand pogađa težak šut. Na drugoj strani Dangubić i Zagorac odmah vraćaju, samo da bi Sergejev dao trojku, a onda "prosuo" napad da bi Morgan dao koš. Opet je +10. Mora hitno Partizuan ovo da zaustavi i Šćepanović zove tajm-aut. 

Ovako izgleda dvorana Uniksa tokom meča.

Izvor: Printscreen/Sport klub

Poruka Vlada Šćepanovića sa poluvremena: "Ovo je utakmica energije. Nama je falila na početku, mogu da razumem, ali ako hoćete da pobedite ovako talentovan tim, morate da pružite sve od sebe na terenu, da trčite, igrate odbranu, ulazite u kontakt – sve".

DRUGA ČETVRTINA:

Kraj poluvremena! Kenan daje oba bacanja, a u preostale tri sekunde Nikola Janković je uspeo da šutne iz velike daljine, ali bez uspeha. Sigurno nije takav bio plan sa tajm-auta, ali Beograđane svakako hrabri povratak u igru i život na oba kraja terena. To je uglavnom uspeo većim strpljenjem u napadu, ali i zonskom odbranom. Poluvreme. 37:32

Nikola Janković pogađa oba bacanja, a onda Kodi krade loptu i sam istrčava kontru za lako zakucavanje – 33:27 na minut i 22 do kraja. Posle toga efikasna odbrana crno-belih, a onda iz tranzicije Nikola Janković ponovo daje koš i sad je 33:29. Morgan daje koš, ali Zagorac pogađa trojku – 35:32! na 21 sekundu do kraja poluvremena. Vratio se Partizan u utakmicu, igra svoju igru na oba kraja terena. Ostale su tri sekunde do kraja, ali Šćepanović traži tajm-aut nakon što je Trifunović faulirao Kenana. 

2.24 Holand pogađa uz zvuk sirene, iako nije bilo grešaka u odbrani, ali Nikola Janković odmah uzvraća – 32:24. Sada domaćin uzima tajm-aut.

3.20 Serija grešaka na obe strane, rastrčala su se oba tima i teško se dolazi do poena. Kodi je bio sjajan u odbrani i sprečio je polaganje, ali je Uniks naterao Partizan na iznuđeni šut. Mnogo bolja energija crno-belih sada u odbrani, rezultat se nije menjao skoro dva minuta, i dalje je 30:22. Sad samo da pronađe ritam u napadu.

5.45 Stefan Janković pogađa dva bacanja i privodi Partizan na -10. Dimitris Priftis traži tajm-aut. Posle toga crno-beli igraju presing po celom terenu, što daje rezultat, ali ne uspeva Kodi da iskoristi polukontru. Uniks ima pet ukradenih lopti, Partizan tri. Eli-up Kodija i Mike i to je 28:20, a onda američki centar daje još jedan koš za 28:22.

7:43 Braun promašuje jedno bacanje, ali Klimenko hvata ofanzivni skok, tako da Uniks postiže tri poena iz poseda i to je maksimalnih +13 – 28:15.

8.40 Dobru odbranu igra Uniks, Partizan mora da šutira iz daljine, ali ne pogađa Markus Pejdž. Sa druge strane, Smit daje tri bacanja i to je opet dvocifrena razlika – 25:13. Posle toga Mika konačno koristi pik en rol - 25:15.

PRVA ČETVRTINA:

Kraj prve četvrtine, 22:13: Bolje igra Uniks na oba kraja, Partizan opet ima problema sa šutom, ali i sa organizacijom napada. Ne sme da dozvoli domaćinu da se razigra, jer njegovi bekovi imaju mnogo poena u rukama.

0.50 Stefan Janković daje prvi koš za Partizan posle tri minuta. Gordić promašuje prvo bacanje. Sa druge strane Džamar Smit je sebi napravio poziciju i pogodio trojku – 20:11. Sa druge strane Gordić promašuje i Smit odmah vraća. 22:11. Loš, loš početak Partizana, razigrava se Uniks.

3.05 Muči se Partizan na početku meča i u odbrani i u napadu. Zna se da je slabija strana Uniksa odbrana od igre iz tranzicije, ali Partizan za sada nema dovoljno dobru odbranu da to iskorišćava. Posle još jedne dobre odbrane Uniksa, Džon Braun daje koš i koristi dodatno bacanje. To je tajm-aut za Šćepanovića. Braun daje dodatno bacanje i Uniks ide na +10, 18:8.

5.00 Očekivano, Uniks "rešeta" iz daljine, u prva tri minuta šutnuo je četiri trojke i pogodio dve. Sada i Morgan pogađa iz reketa, iako nema visinu Mozlija i S. Jankovića. Jaramaz je pronašao put do koša – 10:8, a Kenan opet pogađa trojku – 13:8. Za sada deluje da je Uniks malo bolje krenuo…

7.21 Kodi promašuje trojku, ali Holand ne – prvo vođstvo Uniksa 5:3. Opet malo statičan napad Partizana, ali sada hvata ofanzivni skok posle promašaja. Jaramaz ne promašuje – 5:6!

8.20 Kodi je presekao napad Uniksa i krenuo u kontru, ali je fauliran – promašio je prvo slobodno bacanje. Ima problema Partizan sa bacanjima na početku ove sezone. Protiv Budućnosti je promašio čak devet. Dobra odbrana crno-belih, primorali su rivala na iznuđeni šut, ali opet problemi u napadu. 2:3

Meč je počeo, Partizan je poveo košem Mike…

Startne petorke:

Uniks: Braun, Kenan, Sergejev, Morgan, Holand

Partizan: Miler-Mekintajer, Jaramaz, Zagorac, S. Janković, Mika

Ovo gostovanje je jedno od najtežih u Evropi, pre svega zbog dalekog puta u Tatarstan, a onda i zbog kvaliteta i ambicija protivnika. Budžet Uniksa za ovu sezonu je oko devet miliona evra...

N A J A V A:

Uniks – Partizan. Pre osam meseci, to je trebalo da bude meč četvrtfinala Evrokupa za najbolju generaciju crno-belih poslednjih nekoliko godina, ali isprečila se viša sila.

Sada se ovi rivali sastaju u Kazanju u trećem kolu Evrokupa. Oba tima imaju po pobedu i poraz u prva dva kola Grupe A. Partizan je ispustio trijumf u Badaloni, a onda je razbio Veneciju kod kuće.

Uniks je u prvom kolu izgubio u gostima Veneciji, a onda je na svom terenu tesno pobedio Bahčešehir. Isti skor imaju Venecija i Burg, ali je taj meč otkazan jer francuska ekipa nije imala dovoljno zdravih igrača za duel, tako da će Italijani verovatno dobiti službenu pobedu 20:0.

Prerano je reći da Partizan nema prava na grešku, ali mogao bi da napadne ovde Uniks, a pobeda na strani bi mnogo značila, pogotovo posle onog trilera protiv Budućnosti u subotu, pre svega zbog samopouzdanja.

Anketa

Ko pobeđuje večeras? Uniks ili Partizan?

  • Uniks lagano...

    0% (0)

  • Partizan rutinira

    0% (0)

  • Uniks sigurno

    100% (2)

  • Partizan tesno

    0% (0)

  • Neizvesno je, ne bi me ni produžetak iznenadio...

    0% (0)

Ko pobeđuje večeras? Uniks ili Partizan?

Rezultati

Glavna tema u timu Partizana jeste izostanak Rašona Tomasa, koji nije ni došao u Kazanj. Njega je trener Vlado Šćepanović protiv Budućnosti udaljio sa utakmice, a sada ga nije poveo. U tim se vratio kapiten Novica Veličković.

Uniks je veoma ambiciozna ekipa, važi za jednog od glavnih favorita u Evrokupu. Ruska ekipa je promenila osetno ekipu, ali je koncept ostao isti: bekovi sa mnogo poena u rukama i fizički pokretljivi i skočni centri. To za sada nije proradilo, ali sezona je tek počela, pa je to možda i dodatna šansa Partizana, koji nije mnogo menjao tim.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC