• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Otpisani" su hit Evrolige: Osvojili Beograd, pa razbili i moćni Efes, za 4-0!

Autor Mladen Šolak

Predviđali su im lošu sezonu posle razlaza sa odličnim igračima i trenerom, ali oni su nadmašili sva očekivanja.

 algiris-pobedio-Efes-89-73-prvo-mesto-na-tabeli-pocetak-sezone. Izvor: MN PRESS

Ko je ovo mogao da očekuje?!

Nakon što se minulog leta rastao sa sjajnim trenerom Šarunasom Jasikevičijusom (otišao u Barselonu), kao i sa nekim zaista odličnim igračima, poput Džoka Lendejla, Zeka Ledeja (Armani) i Edgarasa Ulanovasa (Fenerbahče), zaista se malo ko nadao da će Žalgiris izgledati ovako dobro.

Možda će vas zanimati

 A posle četiri kola on je sam na vrhu tabele Evrolige!

Žalgiris - Efes 89:73 (25:16, 16:19, 25:20, 23:18)

Pred 5.011 navijača u Kaunasu, koji su napravili prvi put viđenu scenu ove sezone, litvanski šampion nastavio je trijumfalni niz na startu sezone. Posle tri trijumfa u gostima (Olimpijakos, Himki i Crvena zvezda), ekipa austrijskog trenera Martina Šilera deklasirala je i najbolji tim od prošle sezone.

Američki krilni centar Najdžel Hejs ubacio je 17 poena uz pet skokova i tri trojke (iz pet pokušaja), a pratili su ga Marijus Grigonis, Lukas Lekavičijus sa po 12 i Aturas Milaknis i Žofri Lovernj (na slici) sa po 10 poena.

Sa druge strane, Efes je doživeo treći poraz ove sezone (gubio ranije od Zenita i Fenerbahčea) i ponovo je igrao bez svog lidera Šejna Larkina.

Srpski plejmejker Vasilije Micić je u dresu Efesa protiv svog bivšeg tima imao loše šutersko veče (1/5 za tri) i završio meč sa sedam poena. Najefikasniji u poraženom timu bio je centar Brajant Danston sa 20, ali ni on nije pomogao da ekipa Ergina Atamana izbegne jako ubedljiv poraz.

"Imamo samo jednog plejmejkera i on je igrao užasno večeras. U ovoj situaciji je veoma teško da organizujemo svoj napad i da igramo uobičajenu košarku. Sa druge strane, Žalgiris je igrao zaista perfektno. Volim to što imaju mnogo mladih igrača, što su čvrsti, agresivni. Igraju ispravnu košarku. Bore se za svaku loptu. Čestitam im, mislim da su najbolji tim na početku sezone", rekao je Ataman posle utakmice.

Efes će imati šansu za popravljanje učinka i utiska u petak 23. oktobra protiv Asvela, pod uslovom da francuski tim do tada bude imao dovoljan broj igrača da istrči na taj meč. Sa druge strane, Žalgiris će se boriti da nastavi perfektan niz u četvrtak, u utakmici protiv Valensije.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC