• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KS BiH zabranio utakmicu Slaviji

Slavija nije odigrali meč devetog kola Lige 13 BiH protiv Čelika pošto je Košarkaški savez BiH zabranio klubu iz Istočnog Sarajeva dalje takmičenje zbog neisplaćene kotizacije.

 KS BiH zabranio utakmicu Slaviji Izvor: MONDO

Ekipa iz Istočnog Sarajeva nije ni otputovala na meč u Zenicu, a predsjednik kluba Zdravko Šavija je rekao da ne očekuje da se utakmica registruje službenim rezultatom 20:0.

"Istina je da nismo uplatili drugu ratu za kotizaciju u visini od 3.000 maraka i nismo putovali u Zenicu, ali ja sam uvjeren da to ne znači poraz od 0:20 kako to već neki prognoziraju, jer nema osnova za tako nešto. Postoji samo jedna odluka Upravnog odbora KS BiH i to ona po kojoj smo morali izmiriti dug do 30. novembra i koliko znam, čak 90 odsto klubova to nije učinilo. Poslije toga nema druge odluke niti je bio sastanak UO, pa onda čudi kako je rok produžen do petka. Naše sumnje su da je to urađeno samoinicijativno. Imali smo novac u petak u večernjim časovima, ali je gospoda iz KS BiH ugasila telefone i nismo mogli uspostaviti kontakt. Uvjeren sam da neodigrani susret u Zenici ne možemo izgubiti za zelenim stolom", rekao je Šavija za "Glas Srpske".

Ekipu Slavije već iduće sedmice očekuje novi meč u Ligi 13, a predsjednik kluba očekuje da će oni igrati taj susret.

- U srijedu nas čeka nova obaveza, dočekujemo Kakanj i on neće doći u pitanje. Održaćemo sjednicu predsjedništva kluba, a onda izaći u javnost. Ima tu mnogo toga da se iznese o radu i postupcima čelnih ljudi KS BiH, a između ostalog, i kako su nastali dugovi koji se stavljaju klubovima neosnovano u tolikom iznosu na teret", istakao je Šavija.

Slavija je na dobrom putu da nađe novog trenera koji bi naslijedio Gorana Šehovca. Opcija da to bude Banjalučanin Mladen Kragulj definitivno je otpala jer se nisu poklopile ambicije dviju strana. Gotovo je izvjestan angažman na trenersku klupu Perice Pejčića, rođenog 11. novembra 1965. godine u Sarajevu, koji je svojevremeno radio i u Igokei, a kao pomoćni trener radi u košarkaškoj reprezentaciji BiH, selekcija U-18. On bi svoj debi trebalo da ima već protiv Kaknja.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC