• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Evroliga: Šta može Cibona bez treninga?

Igrači Cibone danas zamrzavaju štrajk da bi izašli na megdan Sijeni, a onda ponovo idu u protest. Trener zagrebačke ekipe nepopravljivi optimista.

 Evroliga: Šta može Cibona bez treninga? Izvor: MONDO

Ako Cibona večeras pobijedi Montepaski Sijenu biće to trijumf za anale Evrolige.

Zašto?

Zato što su košarkaši Cibone danima u štrajku zbog neisplaćenih plata, ne zna se ko uopšte vodi klub koji u dugovima do guše (i preko toga), a pred duel sa ekipom iz Italije, koja je "Cibose" razvalila u Sijeni (80:57), zagrebački tim nije imao nijedan zajednički trening.

Dakle, čak i da je situacija u Ciboni normalna, pobjeda Montepaskija ne bi trebalo da bude dovedena u pitanje, ali ostavimo i onaj jedan gram nade za Cibonu, jer je tako sportski.

"Montepaski nas je u prvoj utakmici nadigrao i teško porazio. To je tim sastavljen od mnogo kvalitetnih igrača koji dominiraju italijanskim prvenstvom. Moji igrači su u štrajku i nekoliko dana ne treniraju, ali rade zasebno. Znam da ćemo dati sve od sebe i pokušati da pariramo Montepaskiju. Sposobni smo za to. Ako mojih pet ili šest mladih igrača odigraju dobru utakmicu, onda svakoga možemo da pobijedimo", ne napušta optimizam trenera Cibone Zdravka Radulovića.

Cibona je jedina od 24 ekipe u Evroligi koja je bez pobjede u prethodnih sedam mečeva, ali je zanimljivo i da je kapiten zagrebačke Cibone Bojan Bogdanović vodeći strijelac Evrolige sa prosječnih 18,6 poena po utakmici.

Ali sa primljenih 85,5 poena po utakmici Cibona je odbrambeno najslabija ekipa Evrolige, a Sijena ima najbolju odbranu - samo 65,3 po meču.

Dok se u Zagrebu očekuje novi poraz Cibone, paralelno ide i priča o tome kako će košarkaški gigant izaći iz najgore krize u istoriji kluba.

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić obećava pomoć, ali samo ako ode cijela sadašnja uprava Cibone. A uprava ne želi da ode!

Štaviše, svi članovi uprave (osim jednog), odlučili su da do skupštine kluba zakazane za 16. decembar kopaju i rukama i nogama ne bi li Bandića spriječili da uđe u klub i time, naravno, prepustili vrijedne nekretnine u vlasništvu Cibone...

Od ostalih mečeva 8. kola Evrolige, nama je, svakako, najzanimljiviji onaj u Izraelu između Makabija i Partizana mt:s. Bez dileme najteže gostovanje za crno-bijele.

Crno-bijeli su prošle sezone eliminisali Makabi na putu ka završnom turniru u Parizu, ali je novi ciklus takmičenja druga priča.

Pojačani Makabi je pobijedio Partizan u Beogradu, a u prethodnih sedam rundi učenici Davida Blata zabilježili su samo jedan poraz, pa je jasno da šanse Beograđana da trijumfuju peti put nisu baš izgledne.

Derbi osmog kola Evrolige za košarkašebićče odigran u četvrtak u Istanbulu, gdje će ove sezone izvanredni turski Fenerbahče dočekati branioca trofeja, špansku Barselonu.

Najpopularniji turski klub je iznenadio Katalonce u "Blaugrani" i pobijedio ih 69:61, najavivši da ekipa koja je prošle godine na ubjedljiv način došla do kontinentalnog trona već u grupi ima dostojne rivale.

Fenerbahče ima formiran tim koji je stvaran prethodnih nekoliko godina, a plodove dugotrajnog rada iskusnog crnogorskog stručnjaka Bogdana Tanjevića crno-žuti počeli su da ubiru.

Barselona u C grupi ima pobjedu manje od Fenerbahčea i italijanskog Montepaskija, a novi poraz bi Katalonce definitivno odvojio od prve pozicije u C grupi.

Lijetuvos Ritas dočekuje francuski Šole od kojeg ima dva trijumfa manje, ali eventualna pobjeda Litvanaca vraća neizvjesnost u borbi za četvrto mjesto u grupi u kojoj je bez ikakvih šansi za prolazak u Top 16 jedino zagrebačka Cibona.

U Grupi A, osim Makabija i Partizana, sastaju se i Kaha Laboral i Himki. Pobjeda je očajnički potrebna i jednima i drugima.

Poljski Prokom je nakon pet uzastopnih poraza krenuo u siloviti nalet, a pred prošlogodišnjim četvrtfinalistom u prethodna dva kola "pali" su Himki i Kaha Laboral. U slučaju da sutra budu bolji od Žalgirisa, koji je u padu forme, u konkurenciju za plasman u drugi krug naći će se svih šest timova u grupi.

PAROVI 8. KOLA:

GRUPA A

Makabi - Partizan (četvrtak)
Prokom - Žalgiris (četvrtak)
Kaha Laboral - Himki (četvrtak)

Tabela: Makabi 6/1, Žalgiris 4/3, Partizan 4/3, Himki 3/4, Kaha Laboral 2/5, Prokom 2/5.

GRUPA B

Šarlroa - Bamberg (srijeda)
Unikaha - Olimpijakos (četvrtak)
Real - Roma (četvrtak)

Tabela: Olimpijakos 5/2, Real 4/3, Unikaha 4/3, Roma 4/3, Bamberg 2/5, Šarlroa 2/5.

GRUPA C

Cibona - Sijena (srijeda)
Lijetuvos Ritas - Šole (četvrtak)
Fenerbahče - Barselona (četvrtak)

Tabela: Sijena 6/1, Fenerbahče 6/1, Barselona 5/2, Šole 3/4, Lijetuvos 1/6, Cibona 0/7.

GRUPA D

CSKA - Valensija (srijeda)
Armani Džins Milano - Efes Pilsen (srijeda)
Panatinaikos - Olimpija (srijeda)

Tabela: Panatinaikos 5/2, Olimpija 5/2, Efes 4/3, Milano 3/4, Valensija 3/4, CSKA 1/6.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC