• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBA: Sad liče na "Big 3"

Cijeli projekat "Big 3" klatio se na tri noge, poslije prvih mjesec dana, kada je Majami Hit imao skor 9-8. Tek pobjedu iznad običnog mediokriteta...

 NBA: Sad liče na "Big 3" Izvor: MONDO

Tada, u klubu su odlučili da je vrijeme da svi sjednu za isti sto, uključujući i tri najveće zvijezde Dvejn Vejd, Lebron Džejms i Kris Boš. Da svi kažu šta ih muči i šta misle da je potrebno popraviti...

Koliko je to imalo efekta, može se zaključiti po seriji od šest pobjeda Majamija. Posljednja u nizu ostvarena je u Solt Lejk Sitiju, gdje je Juti vraćeno milo za drago za poraz na Floridi od prije 29 dana - 98:111.

Hit je demolirao Džez u poslednjoj četvrtini (20:34), Džejms je postigao 33 poena, uz sedam skokova i devet asistencija, Vejd 28, uz četiri skoka, četiri asistencije i dve ukradene lopte, a Boš 14, uz devet skokova i tri asistencije. Na sve se nadovezao Zirdunas Ilgauskas sa 16 poena i deset skokova.

Sjećate se Dereka Fišera?

To je onaj ljevoruki veteran, sa punih 36 godina, kojeg nema nigdje cijele sezone i onda u plej-ofu počne da užasava navijače protivničkih timova. Ove sezone je malo poranio...

Gradski derbi Los Anđelesa rešio je košem 0,2 sekunde prije kraja, ali je malo promijenio taktiku. Vječiti autsajderi Klipersi vodili su protiv dvostrukih uzastopnih šampiona Lejkersa sa 86:85 pred posljednji napad, kada je lopta došla do Fišera. Umjesto da se, kao obično, digne na trojku i riješi meč, vremešni plej krenuo je na ulaz i onda nekakvim polu-horogom uspio da pogodi koš od tablu.

Na sve to, Deandre Džordan tvrdi da je uspio čak i da dodirne loptu vrhovima prstiju i tako pomogne svom timu da izgubi sa 87:86 u fiktivnoj ulozi domaćina.

San Antonio Sparsi zabilježili su najbolji start u istoriji kluba, koji nikada poslije 21 utakmice nije imao samo tri poraza. Golden Stejt bio je savršen gost za ispisivanje istorije.

Sparsi su 25. put uzastopno pobijedili Voriorse u Teksasu - 111:94, uz 19 poena i devet asistencija Tonija Parkera. Na drugoj strani, Vladimir Radmanović ubacio je sedam poena za 16 minuta sa klupe, bez promašaja iz igre (2/2 za dva, 1/1 za tri), uz skok, četiri asistencije, ukradenu i izgubljenu loptu.

U Mineapolisu nije došlo do centarskog okršaja dva srpska diva, jer je Darko Miličić doživio neugodnu povredu desnog kvadricepsa i zbog toga nije igrao. Na drugoj strani, kapiten srpske reprezentacije Nenad Krstić i dalje je limitiran minutažom zbog povrede leđa koju pokušava da sanira, tako da je igrao svega 12 minuta i za to vrijeme postigao četiri poena, bez promašaja iz igre.

U toj situaciji, crnogorski centar sa klupe Minesote, Nikola Peković, "ukrao je šou" i za 25 minuta u igri ubacio 16 poena, uz tri skoka, tri blokade, asistenciju, ukradenu i izgubljenu loptu. Ipak, "Pekmen" nije uspio da spriječi poraz Minesote od Oklahome - 103:111.

Trener Boston Seltiksa Dok Rivers naučio je lekciju iz susreta sa Oklahomom nedavno, kada je igračima na vrijeme rekao da prva zvijezda protivničkog tima Kevin Durent neće igrati zbog povrede. Seltiksi su primili informaciju i odigrali toliko ležerno da su glatko izgubili.

Ovog puta, iz predostrožnosti, igrači Bostona saznali su da Denver Nagetsi stižu u Garden bez Karmela Entonija tek na zagrijavanju. Riversovo ćutanje urodilo je plodom - 105:89.

Seltiksi ove sezone šutiraju iz igre sa 51,5 odsto uspješnosti, što ih čini vodećim timom NBA lige u tom statističkom segmentu.

Igrači Denvera i dalje pokušavaju da donesu svom treneru Džordžu Karlu 1.000. pobedu u karijeri. Prije nekoliko dana u Šarlotu nisu uspjeli, nije im to pošlo za rukom ni u Bostonu, a treću šansu imaće u Torontu, za koji ni prethodne noći nije igrao Predrag Stojaković.

Poslije dve utakmice za Reptorse od trejda iz Nju Orleansa, Stojaković je povrijedio lijevo koljeno, pa je propustio i gostovanje u Njujorku. Tamo je dominirao Amare Studemajer sa 34 poena i 14 skokova.

Ipak, meč je riješio plej Niksa, Rejmond Felton, čiji se šut za tri poena, 2,7 sekundi prije kraja, pet puta odbio od obruča, prije nego što je lopta odlučila da Njujork pobijedi prije produžetka - 103:100.

"Ma, i da je izašla, ja bih je vratio unutra", namignuo je novinarima poslije meča moćni Studemajer, čiji je tim upisao šestu uzastopnu pobjedu.

REZULTATI:

Boston - Denver 105:89
/Alen 28 - Louson 24/

Klivlend - Čikago 83:88
/Džejmison 21 - Rouz 29, 8 sk/

Njujork - Toronto 113:110
/Studemajer 34, 14 sk - Barnjani 41/

Nju Orleans - Detroit 93:74
/Vest 25 - Gordon 19/

Milvoki - Indijana 97:95
/Dženings 22 - Grendžer 26/

Minesota - Oklahoma Siti 103:111
/Bizli 26 - Durent 30, 11 sk/

San Antonio - Golden Stejt 111:94
/Parker 19, 9 as - Vilijams 31/

Finiks - Memfis 98:104 * (92:92)
/Dragić 17 - Rendolf 34, 17 sk/

Juta - Majami 98:111
/Džeferson 25, 11 sk - Džejms 33, 9 as/

Sakramento - Vašington 116:91
/Udrih 23 - Tortnton 20/

LA Klipers - LA Lejkers 86:87
/Gordon 24 - Brajant 24/

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC