• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EL: Novi debakl crno-bijelih

Košarkaši Partizana mt:s lako poklekli na gostovanju u Tel Avivu - 76:64. Makabi riješio utakmicu serijom 17:3 u drugoj četvrtini.

 EL: Novi debakl crno-bijelih Izvor: MONDO

Prvak Srbije se poslije osmog kola A grupe Evrolige nalazi na 50 odsto uspješnosti (4-4) i naredne srijede će u Pioniru protiv Prokoma igrati ključnu utakmicu za plasman u Top 16.

Ako je parametar ono što je prikazano u duelu sa Makabijem, pitanje je da li crno-bijeli imaju šta da traže u drugoj fazi takmičenja?

Uglavnom beskrvna i nepovezana igra, bez strasti i kolektivnog duha, donijela je uzastopni ubjedljiv poraz: Makabi - Partizan mt:s 76:62 (23:11, 19:13, 18:16, 16:22).

Rezultatski su crno-bijeli dobro prošli, ali samo zato što su serijom 12:2 u posljednja tri minuta iskoristili opuštanje domaćih košarkaša. Prije toga je na semaforu stajalo 74:50, tako da je meč u Nokija areni praktično bio repriza gostovanja Himkiju (92:65).

Makabi (skor 7-1), koji je dva kola prije kraja osigurao prvo mjesto, predvodili su Lior Elijahu sa 16 i Džeremi Pargo sa 14 poena, dok su najefikasniji kod crno-bijelih bili Džejms Gist sa 14 i Kurtis Džerels sa 13 poena.

Međutim, Amerikanci nisu bili vođe tima, već su igrali kao da je u pitanju Ljetna NBA liga - prvo za sebe, pa onda za publiku, a tek na dalekom trećem mjestu bio je kolektiv.

Ruku na srce, u ostatku ekipe su samo Lučić i Klobučar pokazali da u njima ima života. Ostali su se još pre poluvremena pomirili sa porazom i igrali kao da jedva čekaju da se vrate u Beograd.

Zaista, šta se događa sa Partizanom, kada golobradi Vladimir Lučić sakupi više skokova nego Katić i Veseli zajedno? Kada Milosavljević od praga reprezentacije dođe do nula poena, dvije izgubljene lopte i pet faulova za 14 minuta? Kada Branislav Đekić, doveden kao veliki talenat, ne ustane sa klupe cio meč? Kada i veteran za primjer kakav je Dušan Kecman digne ruke od utakmice prije završetka?

Možda je objašnjenje u neuigranosti, odsustvu "hemije" na terenu? Možda u tome što ne postoji "plan B" na poziciji plejmejkera, ili u nedostatku karaktera, bez čega u Evroligi ne može da se igra ravnopravno van svoje dvorane...

Jednostavno, sve dobro što su igrači Partizana uradili u Tel Avivu djelovalo je kao izolovan slučaj, a ne dio šireg, timskog koncepta.

Šta vrijede dvije "banane" Skorcanitisu, ili "ali-up" zakucavanja Gista na Džerelsove asistencije, kada ostatak utakmice prođe u inferiornoj i statičnoj igri, u kojoj protivnik izgleda dvostruko brže i motivisanije?

Makabi je već u osmom minutu imao 20:7, crno-bijeli prišli na 23:17 i 25:19 početkom druge četvrtine, a onda do poluvremena gledali momke u žutim dresovima kako im pune koš do čak 42:22 u 20. minutu!

Laki poeni Elijahua (imao 100 odsto šut iz igre!) i Parga odmah po povratku sa odmora pokazali su da u drugom poluvremenu neće biti značajnijih promjena. Malo žara unio je Lučić, u duelima sa Perkinsom - iznudio je čak i nesportsku ličnu bezobraznog Amerikanca - pa i Klobučar, uprkos ispucavanju za tri poena.

Vrijeme je da u Partizanu pređu sa reči na dijela i počnu da se trude da igraju kao tim i kao profesionalci. Samokritike je već bilo napretek, ali nije ništa promjienila.

MAKABI: Pargo 14, Šarp, Blu 4, Elijahu 16 (8/8 za dva poena), Grin 5, Pnini, Burštajn 8, Eidson 13 (9sk, 4as, 3ukr), Perkins 6, Skorcanitis 10.

PARTIZAN MTS: Džerels 13 (4as, 4ukr, 5izg), Kecman 5 (5sk), Klobučar 11 (2/7 za trojku), Jaramaz, Lučić 6 (6sk), Milosavljević, Katić 5, Džavai 7 (7sk), Božić, Gist 14 (5sk, 5izg), Veseli 1, Đekić.

(MONDO, foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC