• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NLB: Bunt u Pioniru!

Zvezda otvara kapije Pionira da se Cedevita ne bi izvukla. Izmoreni Partizan mt:s putuje u Zadar, gdje je slavio samo jednom...

 NLB: Bunt u Pioniru! Izvor: MONDO

Nikada, a igra se od sezone 2001/02, pred 11. kolo regionalne košarkaške lige koja se u posljednje vrijeme naziva NLB ligom, nije se dogodilo da polovina učesnika, sedam, ima skor 6-4, a potom još tri tima 5-5.

Ujednačeno?

Da, veoma!

Ovo 11. kolo, koje je na programu uglavnom u subotu, manje u nedjelju, razdvojiće bar na kratko učesnike jadranske lige, koja ove sezone ima sve, ali ne i favorite. Jer, favoriti bi trebalo da budu oni koji će igrati Fajnal-for.

A, gledajući tabelu, ko može da zna ko će da igra Fajnal-for, kada Krka, Budućnost, Cedevita, Hemofarm, Olimpija, Zagreb i Široki imaju isti skor, a Partizan mt:s, Cibona, Nimburk i Radnički samo pobjedu manje.

Poslije rezultatski teškog evroligaškog poraza u Tel Avivu od Makabija u četvrtak uveče, četvorostruki uzastopni šampion NLB lige, Partizan mt:s, putuje u Zadar, gdje je samo jednom pobijedio od kada se u sezoni 2004/05 priključio regionalnom takmičenju.

Iako Zadrani ove sezone dijele začelje tabele sa Crvenom zvezdom, iako sa skorom 2-8, nikako neće biti lagan protivnik za crno-bijele. Prvo, biće motivisani kao po navici, drugo, ni Partizan nije više tim koji može da računa na sigurne bodove van Pionira.

Uostalom, crno-bijeli Vlade Jovanovića još nemaju pobjedu u gostima ove sezone u NLB ligi. Gubili su mečeve u Širokom Brijegu, Ljubljani, Nimburku, Kragujevcu...

Šampioni će imati dva dana da doputuju sa Bliskog Istoka, odmore se, postave na brzinu igru za Zadar i potom otputuju u Dalmaciju na meč koji počinje u nedjelju od 17 časova. Istog dana biće odigran samo još duel između Radničkog i Širokog u Kragujevcu.

U "Jezeru", ekipa Miroslava Nikolića protiv Širokog morala bi da upiše treću uzastopnu pobjedu i tako na jedini mogući način potvrdi (ne)očekivane pobjede nad Hemofarmom (78:88) i Partizanom mt:s (89:85) u prethodna dva kola.

Trener Radničkog Nikolić još prošle sezone bio je ljut na svoje igrače kada bi pobjeđivali "zvučna" imena, a prosipali bodove protiv ravnih sebi ili slabijih.

Od kada su zlokobnu seriju od šest poraza od starta sezone prekinuli pobjedom nad Cibonom, košarkaši Crvene zvezde nisu izgubili u Pioniru kao domaćini. Poslije Zagrepčana, prije dva kola u Beogradu su pali i igrači Hemofarma.

Dok čekaju prvu pobjedu u gostima, mladići trenera Mihaila Uvalina pokušaće da češće nego što mnogi očekuju dobijaju u svojoj kući. Naredni protivnik je jaka Cedevita, a crveno-bijeli se nadaju da će u subotu od 17 časova imati bučnu podršku navijača kako bi skor pred 12. kolo bio 3-8, a ne gori od toga.

Kako bi Cedevitu dočekala zaglušujuća buka u Pioniru, uprava Crvene zvezde odlučila je da otvori vrata dvorane za sve navijače, pa i one najvatrenije.

"Imam osjećaj da se stvara određena vrsta euforije, radosti, ali i bunta u želji da se klub što prije vrati na vrh, gdje i pripada. Okolnosti u kojima klub živi i radi su se promijenile. Navijači to prepoznaju i u sve većem broju dolaze u Pionir", rekao je u intervjuu za "Sportski žurnal" generalni menadžer Crvene zvezde Mirko Pavlović.

Hemofarm će u subotu od 20.15 imati jako težak posao.

Sa četiri uzastopna poraza, dva u NLB ligi, dva u Evrokupu, ekipa Željka Lukajića odlazi na vruć parket u blizini Banjaluke, u Aleksandrovac. Tamo će Igokea biti sve, samo ne lak protivnik za povredama osujećeni tim Hemofarma, koji je sezonu počeo kao lider lige, ali je sada u velikoj grupi vodećih timova sa 6-4.

Da li će Vrščani imati snage da prekinu seriju poraza?

PAROVI 11. KOLA:

U subotu:

NOVO MESTO: Krka - Cibona (16.30)
ZAGREB: Zagreb - Budućnost (17.00)
BEOGRAD: Crvena zvezda - Cedevita (17.00)
NIMBURK: Nimburk - Olimpija (18.30)
ALEKSANDROVAC: Igokea - Hemofarm (20.15)

U nedjelju:

KRAGUJEVAC: Radnički - Široki (17.00)
ZADAR: Zadar - Partizan mt:s (17.00)

TABELA: Krka 6-4, Budućnost 6-4, Cedevita 6-4, Hemofarm 6-4, Olimpija 6-4, Zagreb 6-4, Široki 6-4, Partizan mt:s 5-5, Cibona 5-5, Nimburk 5-5, Radnički 5-5, Igokea 4-6, Zadar 2-8, Crvena zvezda 2-8.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC