• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan mt:s će u Top 16 ako...

Pod pretpostavkom da će poijbediti Prokom i izgubiti od Kahe Laboral, crno-bijeli ne idu dalje samo ako Himki dobije oba susreta, a Kaha slavi u Kaunasu.

 Partizan mt:s će u Top 16 ako... Izvor: MONDO

Poslije odlaska "pola" tima, kao i dugogodišnjeg trenera Duška Vujoševića, niko u Partizanu mt:s pred start ove sezone nije obećavao plasman u Top 16.

Ali, niko nije ni rekao da renovirana ekipa sa debitantom na klupi Vladom Jovanovićem neće pokušati...

Poslije prvog kruga u Grupi A Evrolige, crno-bijeli imali su skor 4-2 i Top 16 djelovao je kao nadohvat ruke. Ipak, sa dva (očekivana) poraza na dva teška gostovanja, ekipama Himkija i Makabija, Partizan mt:s se vratio na 50 odsto uspješnosti (4-4) pred posljednje dve runde prve faze Evrolige.

Kada je uveden ovaj sistem takmičenja, sa četiri grupe od šest timova, od kojih četiri idu u Top 16 fazu, najčešće bi skor 5-5 bio dovoljan da se prođe dalje.

Crno-bijele očekuje meč protiv Prokoma u Pioniru, a potom i gostovanje Kahi Laboral u Vitoriji. Sa dve pobjede, Jovanovićev tim bio bi siguran učesnik Evrolige na proljeće.

Ukoliko, na kraju dođu do 5-5, crno-bijeli neće biti siguran učesnik Top 16 faze, ali se može reći da će prolaz dalje biti izvjestan. U naredna dva kola, u Grupi A biće odgrano šest mečeva, što znači da su moguća 64 različita raspleta.

PAROVI 9. KOLA (15. decembar): Žalgiris - Kaha Laboral, Partizan mt:s - Prokom, Makabi - Himki.

PAROVI 10. KOLA (23. decembar): Kaha Laboral - Partizan mt:s, Prokom - Makabi, Himki - Žalgiris.



U moru kombijacija, po crno-bijele najrealnija je ona da se pobijedi Prokom u Beogradu, a izgubi meč u Vitoriji, iako su košarkaši Partizana prethodnih sezona pravili iznenađenja kada se to najmanje očekivalo.

Ako bi ipak ovo bio epilog, za crno-bijele bi od najveće važnosti bilo da se izbjegne "krug" sa Himkijem, koji je bolji u međusobnom skoru, odnosno koji ima ubjedljiviju pobjedu kod kuće.

Jedina kombinacija u kojoj Partizan mt:s - ako pobijedi Prokom i izgubi od španskog šampiona - ne prolazi dalje događa se u slučaju da Himki pobijedi obe utakmice do kraja, a Kaha Laboral savlada Žalgiris u Kaunasu, piše kosarka.rs.

Tada crno-bijeli ulaze u četvorougao (Partizan mt:s/Himki/Kaha Laboral/Žalgiris) i izvući će najdeblji kraj zbog teškog poraza od Himkija u Podmoskovlju (27 razlike), odnosno završiće takmičenje u Grupi A na petom mestu.

"Koliko je realno da Himki dobije oba meča do kraja?

Tim Serđa Skariola u poslednjem kolu igra kod kuće sa Žalgirisom koji samo matematički nije obezbijedio plasman u TOP 16 i može da ispadne u slučaju katastrofalnih poraza u preostale dve utakmice", piše kosarka.rs.

"Oni navijači Partizana skloni teoriji zavjere strahuju od utakmice u Tel Avivu sljedeće sedmice, jer je poznato da iza Himkijevog velikog budžeta stoji ruski jevrejski lobi, pa po toj logici Makabi neće 'zapinjati' protiv kluba iz Podmoskovlja. Ovakve priče ipak više priliče kafanskom stolu, jer sudeći po formi i ozbiljnosti tima iz Tel Aviva, Himki će morati da odigra perfektno kako bi pobijedio u Izraelu".

Postoji i računica po kojoj Partizan mt:s može do druge runde i sa dva poraza, ali je ta mogućnost ravna čudu.

Partizan mt:s - Žalgiris 62:73/68:62
Partizan mt:s - Kaha Laboral 74:71/??:??
Partizan mt:s - Himki 72:68/65:92
Žalgiris - Himki 73:65/??:??
Žalgiris - Kaha Laboral 92:88/??:??
Himki - Kaha Laboral 64:60/81:89

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC