• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zbog Novaka prešla 3.000 kilometara: Francuskinja u Beogradu ispunila san, počela i da uči srpski!

Autor Dragan Šutvić

Nije joj bilo teško.

 Zbog Novaka prešla 3.000 kilometara: Francuskinja u Beogradu ispunila san, počela i da uči srpski! Izvor: Nebojša Mandrapa

Od Pariza do Beograda 1.400 kilometara, a onda i 1.700 od srpske prestonice do Londona, u samo tri dana. Sve zbog Novaka Đokovića.

Ništa nije teško Džuli Sojer, jednoj od najvećih navijača najboljeg tenisera svijeta! Ona je došla u Beograd samo da bi upoznala svog heroja.

Možda će vas zanimati

Džuli je došla u Beograd da bi ga pozdravila i donijela mu specijalan poklon.

"Kada je Novak prolazio kroz teške trenutke tokom juna, pokrenuli smo projekat u kom smo željeli da pokažemo našu ljubav prema njemu. Napisala sam Instagram post gdje sam pozvala ljude da napišu tri stvari: ko su i odakle su, kako su otkrili Novaka, kao i zašto ga ga vole. Stigli su brojni odgovori iz 42 države širom svijeta, što mi je pokazalo da moram da uradim nešto tim povodom. Odštampala sam sve komentare i spakovala ih u veliku svesku. Pronašla sam jednu sa koricama na kojima je pisalo "Ti si voljen", i mislila sam da je ta idealna. Donijela sam mu tu svesku u Beograd, kako bi imao podsjetnik na to da ga svi mnogo volimo i poštujemo", rekla je Sojer.

Džuli je navela šta je ona napisala kao odgovore u svesci.

"Novaka volim iz više razloga. Prvo, svidjela mi se njegova ambicioznost i odlučnost. On je momak koji je postavio ciljeve još na početku i nije se stidio da ih naglas izgovori. Drugo, volim njegovu strast prema igri, a dopada mi se i Đokovićeva tranzicija iz odbrane u napad na terenu. Ta bekhend paralela, to je zaista prava ljepota. Ujedno, ja sam i nastavnica, i provela sam cijeli život u obrazovanju, pa i sa te strane cijenim posvećenost koju Novak, Jelena i fondacija ulažu da unaprijede uslove za djecu. Na kraju, Novak je super pristojan i ljubazan, brine o drugima, o kolegama, i to je za veliko poštovanje. Sve to me inspiriše, i podstiče da i sama ostvarim ono što poželim. Zahvaljujući Novaku, dobila sam brojne nove prijatelje, a počela sam i da učim srpski jezik zbog njega."

Džuli je u Beogradu dobila i priliku da gleda Novakov trening, obišla je Fondaciju Novak Đoković, a srela se i sa brojnim prijateljima iz Srbije.

"Imala sam nekoliko slobodnih dana nakon što sam obišla porodicu u Francuskoj gdje smo proslavili Božić, i prije povratka u London u kom živim, vidjela sam da je Đoković u Beogradu. Pomislila sam da bih mogla da svratim i donesem mu poklone, kako bih ga obradovala i unijela dodatnu pozitivnu energiju pred Australijan open. Zbog Novaka putujem svuda, još od 2018. i obišla sam veliki broj turnira. Doduše, u 2020. nisam putovala mnogo, što je i razumljivo, ali jesam stigla na jedan dan u Rim."

Džuli je Francuskinja, ali živi u Londonu, gdje radi kao nastavnica francuskog i španskog jezika.

"Oduvijek sam voljela tenis, a još kao mala sam se i bavila ovim sportom. Ali, iz privatnih razloga u devetoj godini sam morala da prestanem sa treninzima, i nisam bila u tenisu narednih sedam ljeta. U junu 2006. dok sam spremala ispite na televiziji je išao prenos mečeva sa Rolan Garosa. Komentator je govorio kako je jedan igrač predao meč Rafi Nadalu, skrenula sam pogled i vidjela tenisera u dresu Francuske. Nije bio Francuz, ali sam uspjela da zapamtim ime: Novak Đoković. Dopalo mi se to što je nosio naš dres, ali i to što je rekao da Nadal nije nepobjediv na šljaci. Vidjelo se da je ambiciozan i iskren. Od tada ga redovno pratim i navijam za njega u svakoj prilici."

(MONDO)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC