• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Potpuno rasulo u srpskom rukometu: Provela više vremena u KAFANI od mene, igračice nek same biraju selektora!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

"A rukomet ostaje sinonim za ratove sujeta i iznošenje prljavog veša".

 Rukometni savez Srbije sukob Milena Delić selektor ženske reprezentacije Ljubomir Obradović Izvor: Profimedia

Ženska rukometna reprezentacija Srbije nije uspjela da se plasira na Olimpijske igre, a kao glavni krivac za neuspjeh označen je selektor Ljubomir Obradović.

Odmah poslije meča čuli smo teške reči jedne od najiskusnijih rukometašica Dragane Cvijić, dok se ubrzo oglasila i predsjednica RSS Milena Delić koja je rekla da je pogriješila što prije turnira nije smijenila Obradovića, ali se nadala da će se igračice ujediniti.

Delićeva je istakla i da je planski boravila na pripremama, a sve kako selektor ne bi vrijeđao dame.

Ove riječi su naravno stigle do sada već bivšeg selektora Srbije koji je u intervjuu za "Danas" rekao da bi volio da pozovu igrače ili igračice s kojima je ranije sarađivao.

"Da vidim da li bi vam iko rekao 'Obradović me je psovao i omalovažavao', Ako mi je dozvoljeno da vam se pohvalim, ja sam magistar fizičke kulture, sa diplomom stečenom na prijepodnevnim predavanjima. Uvrede i psovke ne priliče mom znanju, opštoj kulturi, zvanju i kućnom vaspitanju, ja tako ne komuniciram ni sa najbližima. Šta više, poznat sam po sitnim kaznama za takve prostote. Zato me od svega najviše vrijeđa kada me kroz medije provlače kao bahatog primitivca", rekao je Obradović i kao krivca označio Milenu Delić iz RSS.

"Da su olimpijske kvalifikacije održane marta prošle godine imali bismo ogromne šanse da odemo u Tokio, jer tada nije bilo uticaja predsjednice Saveza i njene ekipe. Vraćao sam film u Đeru i zaključio da su to prestrojavanje i dekoncentracija u igri počeli na Evropskom prvenstvu, krajem prošle godine. U to vrijeme su već počela sve glasnija govorkanja o smjeni predsjednika Rukometnog saveza Srbije Đurkovića, pa je počela da radi mašinerija njegove nasljednice Delićke… Zivkane su igračice… Uslijedila je utakmica koju smo morali dobiti, imali smo taktiku za Hrvatsku, ali… Nikada nismo trenirali: promašivanje praznog gola, lobovanje golmanke od 190 cm, ispuštanje lopte, njeno bacanje u reklame… To je stvar tehničke obuke, manjka koncentracije ili čega već", smatra Obradović.

Izvor: MN PRESS

Selektor je rekao da "ne može da uđe u njenu glavu i prozre namjere", ali da mu je čudno što ga predsjednica RSS nije odmah smijenila, ako je već znala da ne valja.

"Što nisi na vrijeme postavila nekog svog trenera, kod koga bi se djevojke angažovale ne 110 nego milion odsto?! Ovako, ispada da me je bilo lakše smijeniti bez plasmana na OI nego da smo završili u Tokiju. I pripremiti ekipu protiv Ljubomira i rezultata", dodao je Obradović.

Očigledno je da sukob između Delić i Obradovića traje već dugo, pa je tako doskorašnji selektor rukometašica ispričao da je 2012. godine ona "ustala protiv njega".

"Čula sam da pije i svašta radi, izrekla je po nečijem naređenju, a zna i sama da je provela više vremena u kafani nego ja. Uvijek postoje dve istine, a poslije svega mi je krivo što joj u januaru, na sastanku nas dvoje, nisam rekao da se raziđemo. Šta mi je rekla tom prilikom? Zamjerila mi je što nemam kondicionog i trenera golmana u stručnom štabu, a ja, stari difovac, tako radim cijeli trenerski vijek. Podijelila je sa mnom ideju da formira stručne savjete za muški i ženski rukomet, ali nije izustila nijedno ime kada sam pitao ko će u njih. Bilo je govora i o trenerima mlađih kategorija, u smislu da ih ubuduće ne biraju šefovi A reprezentacija, protiv čega nisam imao ništa ukoliko to znači da se deli odgovornost za rezultate. Kod mene ne može svako da radi sa djevojčicama i zato sam sam davao šansu ljudima koji ne flertuju, ne vrijeđaju, ne popiju ni čašu piva... Na tom sastanku mi je prebačeno i da čuvam mjesto za moju ćerku Mariju, iako je ona postala reprezentativka prije mene i dugo je povrijeđena. Konverzacija je bila normalna, ali ponavljam, žalim što već tada nisam otišao" naveo je Obradović.

Prebacio je i igračicama za koje kaže da im nije valjao ni Saša Bošković kada su uzele svjetsko srebro u Beogradu uz konstataciju "kako onda ja da budem dobar".

"Najbolje bi bilo da dame same izaberu selektora. Srpski rukomet se nikada neće ratosiljati ovakvih sukoba. Ovo je Srbija. Ni u Košarkaškom, Fudbalskom, Odbojkaškom savezu nije sve kako treba, samo oni imaju suptilnije metode. A rukomet ostaje sinonim za ratove sujeta i iznošenje prljavog veša", zaključio je za kraj razgovora Obradović.

(MONDO/Danas)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC