• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Skupština TSS: Boba pred pobjedom

Poslije izlaska pristalica struje Srđana Đokovića, jasno je da će većina izglasati povjerenje Slobodanu Živojinoviću.

 Skupština TSS: Boba pred pobjedom Izvor: MONDO

Sjednica Skupštine Teniskog saveza Srbije i dalje traje...

Sada je, međutim, jasno da će Slobodan Živojinović ostati predsjednik, jer su svi njegovi protivnici napustili Impus hol na Novom Beogradu, gdje se sjednica održava.

"Ovo je nezakonito. Svako ko ostane daje legitimitet Skupštini", rekao je advokat Branislav Avramović, pripadnik Đokovićeve struje poslije čega je opozicija napustila sjednicu.

Zašto Avramović i njegovi istomišljenici smatraju da je Skupština nelegitimna?

Ekipa oko sadašnjeg predsednika Slobodana Bobe Živojinovića nedavno je usvojila novi Statut TSS, ali njihova protivstruja osporava validnost tog Statuta.

Svemu tom prethodile su duge, iscrpljujuće rasprave...

SRĐAN ĐOKOVIĆ OŠTRO PO BOBI I ANTELJU

Delegati skupštine tek su nešto prije 20 časova počeli da raspravljaju o dnevnom redu, koji ima osam tačaka. Prethodno su trajale prepirke oko toga ko bi trebalo da uđe u verifikacionu komisiju čiji je zadatak utvrđivanje kvoruma.

Predsjednik Skupštine TSS Đorđo Antelj, Živojinović i generalni direktor TSS Dušan Orlandić sjeli su za sto namijenjen Predsjedništvu, što se nije dopalo njihovim oponentima, smatrajući da oni, po važećem statutu, nemaju pravo da sjede tu, već da sjednicu treba da vodi Radno predsjedništvo.

Inače, od 170 delegata bilo je prisutno njih 147.

Boba Živojinović je, inače, jedini kandidat za predsjednika TSS. On je na toj funkciji od 2003. godine.

Protiv njega je grupa koju predvodi otac tenisera Novaka Đokovića, Srđan. Ta grupa, međutim, još nije saopštila da li će imati svog kandidata za predsjednika.


I jedna zanimljivost sa sjednice. U Impuls holu je prilično hladno, pa je čak Srđan Đoković pozvao nekoga da mu donese druge čarape i cipele!

To je Đokoviću senior u poslužilo kao šlagvort za govor, u kojem je istakao da mu je cilj da tenis u Srbiji opstane.

"Vidite kako sam izašao za govornicu, u kaputu. Morao sam ženu da zovem da mi donese čizme, da se ne bih smrzao na skupštini svjetskih prvaka. Vi mislite da meni treba sve ovo, da sam došao da uzmem pare iz državnog budžeta koje je ministarka obećala. Možeš misliti...", rekao je Đoković.

"Meni je cilj da tenis u Srbiji opstane i da opet budemo svjetski prvaci. Naša djeca su najtalentovanija i najbolja i ponovo će biti svjetski prvaci. Molim vas da argumentovano izađete za govornicu i kažete mi gdje sam pogrešio, ali vi nemate šta da mi kažete", dodao je Đoković, koji je pričao ravno 17 minuta.

Potom se obratio Đorđu Antelju, direktoru Gemaxa.

"Prije deset godina ovaj čovjek je izbacio na ulicu tada trostrukog prvaka Evrope (Novaka), ostavljajući otvoreno pismo na recepciji koje su mogli da pročitaju svi i vide na kakav kočijaški način ga je otjerao", rekao je Đoković.

Otac Novaka Đokovića je potom pokazao prstom na Bobu, govoreći o tome čime se sve predsjednik TSS služio, tražeći od Filipa Ceptera novac za talentovane srpske tenisere.

"Rekao je Novak je dobar ali ima bolesno srce, bolesnu petu i tata mu je nezgodan za saradnju i tom rečenicom napravio je četiri godine pakla Novaku i njegovoj porodici", rekao je Đoković.

Srđan je zamjerio Živojinoviću tvrdeći da ima svjedoke kako je u četvrtfinalu Vimbldona navijao protiv Novaka, a za Tomija Hasa.

Potom se obratio delegatima skupštine:

"Time što glasate, vi ste protiv svjetskih prvaka i njihovih napaćenih roditeljja, a ovi ljudi nisu bili u stanju da za sedam godina naprave pet terena sa balonom i 300 kvadrata kao i nekoliko svlačionica da naša djeca ne idu svijetom kao čergari da treniraju".

Teniska legenda Radmilo Armenulić pokušao je potom da pomiri obje strane i da ih ubijedi da je najbolje da istupaju zajedno.

(MONDO - foto: Fonet)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC