• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

AO: Dobro jutro uz Noleta i Federera

Najbolji srpski teniser za plasman u finale Aus opena igra protiv osvajača 16 grend slem titula, uz želju da ponovi uspjeh iz 2008. godine.

 AO: Dobro jutro uz Noleta i Federera Izvor: MONDO

Novak Đoković će u četvrtak od 9.30 časova po srednjoevropskom vremenu započeti duel polufinala Australijan opena protiv Rodžera Federera.

To će biti njihov 20. međusobni duel, a trenutni skor je 13:6 u korist Švajcarca.

Nole je na putu do polufinala nadigrao Tomaša Berdiha, dok je Federer bio ubjedljiv protiv svog zemljaka Stanislasa Vavrinke.

"Veoma dobro poznajem igru Rodžera Federera, jer smo se sastali mnogo puta i među nama nema tajni. Ja nemam šta da izgubim u tom meču. Znam da me očekuje težak duel protiv branioca trofeja i moram da vjerujem u sebe ukoliko žeim trijumf", rekao je Đoković.

Posljednji put Đoković i Federer igrali su krajem prošle godine u polufinalu Mastersa u Londonu, a slavio je drugi igrač svijeta. Novak ga je nadigrao malo prije toga - u polufinalu US Opena u Njujorku.

"Vrlo je teško prognozirati ishod meča u polufinalu grend slema, gdje je ulog ogroman. Federer igra veoma agresivno i potrebno je veliko strpljenje kako bi eventulnom promjenom ritma pokušao da ga poremetim. Imam veliku želju da odigram najbolje što mogu i da stignem do samog finiša turnira, na prethodnim mečevima pokazao sam koliko sam spreman, pa ćemo vidjeti koliko ću uspjeti u toj namjeri", otkrio je Đoković.

Polufinalni duel biće treći okršaj Đokovića i Federera u Melburnu.

Prije četiri godine Švajcarac je bio bolji u osmini finala, dok je 2008. Đoković trijumfovao u polufinalu, a zatim nadigrao i Žoa-Vilfreda Congu u finalu, kada je stigao do svog prvog, i za sada jedinog, velikog trofeja u karijeri.

Uprkos činjenici da je slavio na posljednja tri duela protiv Đokovića, Švajcarac zna da ga u četvrtak ujutro očekuje mnogo teži posao nego protiv Vavrinke.

"Novak je veoma ofanzivan i kvalitetan igrač i uživam da igram protiv njega. Svestan sam da nas očekuje još jedan neizvjestan meč. Poznajem dobro stil njegove igre, jer smo odigrali mnogo mečeva. Imam više pobjeda, ali to ništa ne mora da znači. Očekujem da će ponovo presuditi nekoliko poena", rekao je Federer.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC