• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković razbio Federera - 3:0!

Novak Đoković u finalu Australijan Opena! Deklasirao Federera - 3:0 u setovima!

 Đoković razbio Federera - 3:0! Izvor: MONDO

Srpski teniser pobijedio jednog od najboljih tenisera svijeta svih vremena 3:0 (7-6, 6-3, 6-4) i plasirao se u finale prvog grend slem turnira u sezoni.

Sedmi put u karijeri Đoković je pobijedio Federera, ali je to učinio u velikom stilu. Igrao je izvanredno, hrabro, odvažno!

Ponovila se 2008. godina kada je Đoković u polufinalu AO pobijedio upravo Federera i potom osvojio turnir. Neka se ponovi i ove!

PRVI SET

Do taj-brejka u prvom setu obojica tenisera su čuvala i branila svoj servis.
Srpski teniser je malo stegnuto ušao u meč, jer je tokom prvog gema imao čak dvije duple servis greške. Federer je imao i brejk šansu, ali je Novak oba puta uspio da spasi stvar.

Ipak, Đoković se vrlo brzo oslobodio pritiska i on je bio taj koji je priprijetio Federeru. Đoković je kod 3:2 za njega imao lijepu šansu za brejk. Poveo je 30:0 na Federerov servis, ali je Švajcarac odbio napad.

Došlo se do taj-brejka. Đokovićev forhend u prvom setu je funkcionisao kao sat. Vrlo brzo je poveo 4:1, potom 6:3, da bi odličnim udarcem osvojio prvi set.

DRUGI SET

Drugi set je još uzbudljiviji. Najpre je Đoković uzeo Federeru servis i poveo 2:1, ali je Švajcarac uzvratio. Doduše, Đoković mu je pomogao, jer je napravio nekoliko neiuznuđenih grešaka.

Federer je potom vezao još dva osvojena gema i sada je 4:2 u drugom setu za jednog od najboljih tenisera svijeta svih vremena.

Imao je Novak šansu da se vrati u drugi set. Mogao je do 4:3, imao je brejk šansu, odigrao je silovito taj gem, ali se Federer nekako iščupao...Sada je 5:2 za Švajcarca.

Đoković se, međutim, čudesno vratio u meč! Najprije je smanjio na 5:3, a potom je preciznim udarcima došao i do novog brejka i uspio je potom da dođe do izjednačenja!!!

I potom je u narednom gemu napravio još jedan brejk! Odigrao je Đoković izvanredno, Federer je slao lopte daleko iza osnovne linije i sada je 6:5 za srpskog tenisera!

I daaaa! Đoković vodi 2:0 u setovima! Kakva igra Novaka! Od 2:5 napravio je seriju od pet vezanih gemova!

TREĆI SET

Treći set je počeo velikom borbom. Federer je poveo 1:0, a potom bitka Đokovića da sačuva svoj servis. Švajcarac je tada počeo da se služi nekim, hm, stvarima. Najprije je Đokoviću skrenuo pažnju koliko puta je udario lopticu o podlogu prije servisa, a imao je još neke sitnije "provokacije".

Poslije šest izjednačenja, Đoković je uspio da odbrani svoj servis. U narednom gemu novi brejk srpskog tenisera! Sada je već 3:1 za Novaka u trećem setu! Imao je Federer 0:30, ali je Novak odličnim servisom spasio gem.

Kod 4:3 za Novaka, Federer je imao brejk poen, ali mu Đoković nije dozvolio ni šansu. Odservirao je snažan as udarac. Svašta se dešavalo do kraja tog gema. Federer je imao još nekoliko šansi, Đoković je uzvraćao as udarcima. Ali, Švajcarac je uspio nekako da napravi brejk za 4:4.

Ali, Novak nije klonuo duhom. Štaviše! Uzvratio je Federeru istom mjerom. Možda i za nijansu jačom i sada će servirati za pobjedu!

I daaa! Novak Đoković je u finalu!!! U nedelju od 9.30h (po srednjeevropskom vremenu).



(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC