• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Federer: Novak je odigrao sjajno

Četvorostruki osvajač titule u Melburnu priznao da je srpski teniser briljirao u polufinalu i zasluženo stigao do borbe za trofej.

 Federer: Novak je odigrao sjajno Izvor: MONDO

Rodžer Federer morao je sportski da pruži ruku Novaku Đokoviću poslije ubjedljivog poraza u polufinalu Australijan opena (7:6, 7:5, 6:4).

Novak je odigrao sjajno, iskoristio sve svoje šanse i upisao sedmu pobjedu u karijeri protiv rekordera po broju osvojenih grend slem naslova.

"Mislim da je Novak odigrao sjajan meč. Nisam ni ja igrao loše, a li to je jedan od onih duela kada morate da igrate maksimalno prilikom svakog poena", rekao je prvo poslije poraza Švajcarac.

On je poslije mnogo iskustva i brojnih teških mečeva priznao da je odigrao još jedan poslije kojeg će mu biti potrebno vrijeme za oporavak.

"Jasno je da ste uvijek razočarani kada izgubite, ali šta možete da uradite kada protivnik u ključnim trenucima igra bolje. Ja vjerovatno nisam odigrao maksimalno kada je to bilo potrebno. Zaista je to bio težak duel", dodao je Federer.

Drugi teniser svijeta dodao je da ostaje žal što nije izborio plasman u finale i borbu za petu titulu u Melburnu.

"Bio sam spreman da odigram još dva seta. Šteta što nisam uspio da natjeram protivnika da dođemo do toga. Imao sam veliku želju da se peti put u karijeri borim za pehar Australijan opena, ali ovoga puta to nije bilo moguće", sportski je priznao poraz Federer, koji je osim prošle godine trijumfovao u Melburnu i 2004, 2006. i 2007.

Švajcarac je rekao da da podjednake šanse u finalu daje Đokoviću i pobjedniku drugog polufinala - Špancu Davidu Fereru ili Britancu Endiju Mareju.

"Ukoliko Novak bude igrao kao u polufinalu može da osvoji titulu, ali šanse za pobjedu imaju i Marej, ili Ferer koji je odigrao fantastičan meč protiv Rafaela Nadala", zaključio je Federer.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC