• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUKOMET (SP): Srbija slabo uči... deseta!

"Orlovi" opet katastrofalni u završnici. Srbija vodila skoro čitav meč, ali na kraju Norvežanima poklonila pobjedu.

 RUKOMET (SP): Srbija slabo uči... deseta! Izvor: MONDO

Srbija je na 22. šampionatu svijeta za rukometaše zauzela na deseto mjesto. "Orlovi" su u posljednjoj utakmici na turniru poraženi od Norveške sa 32:31 (14:16, 29:29), poslije dva produžetka.

Onako kako su rukometaši Srbije igrali skoro cijeli Mundijal tako su na kraju i završili. Katastrofalnom završnicom ostali su bez devetog mjesta! Kao da "orlovi" nisu ništa naučili protiv Alžira, Danaca, Hrvata, Šveđana, Poljaka... Nizom grešaka dozvolili su protivniku da se pred sam kraj utakmice potpuno oprovi i da mi budemo ti koji će juriti produžetke.

Slično je bilo i u dodatnih deset minuta. Srbija je dobro odigrala prvih pet, ali zato u drugom produžetku nije uspjela da postigne gol.

Srbija je na Svjetskom prvenstvu odigrala devet utakmica, zabilježila je tri pobjede, pet poraza i jedan remi. Zanimljivo je da su "orlovi" samo dva puta na šampionatu imali deficit poslije prvog dijela (protiv Danske i Rumunije), dok su na svim ostalim susretuma vodili sa najmanje golom prednosti nakon pola sata igre.

Na kraju, "orlovi" su zasluženo na desetom mjestu. Nova prilika je za godinu dana u Srbiji, kada ćemo organizovati Evropsko prvenstvo. Prvo mjesto sa tog turnira vodi na Olimpijske igre u Londonu 2012. Vrijedi li se nadati?

Vjerovatno da nema čovjeka koji na ovo pitanje može da da odgovor. Sada slijede analize, a možda ceh, kao i prethodnih nekoliko puta (Vujović, Cvetković, Hasanefendić...) opet plati selektor, koji ruku na srce i nije bio iznad igre svojih pulena. U svakom slučaju prvenstvo Evrope nije toliko daleko. Vrijeme je za prave poteze rukometne ogranizacije...

Protiv Norvežana nije dobro počelo. "Vikinzi" su lako stigli do plus tri, a Srbija je prvi gol postigla tek pred istek četvrtog minuta. Strijelac je bio Žarko Šešum.

Početna kriza nije dugo trajala. Poslije 4:1 za Norvešku, samo dva minuta kasnije golom Momira Ilića Srbija stiže do prvog izjednačenja (4:4). Skandinavci su posljednji put, sve do 60. minuta, vodili sa 8:7 u 13. minutu, a onda je ekipa Veselina Vukovića, uz maestralne odbrane Darka Stanića, preuzela kontrolu nad utakmicom.

Do prvog vođstva rukometaši Srbije stigli su sredinom poluvremena, kada se u strijelce upisao Momir Rnić.

Brzom igrom Srbija stiče tri gola prednosti (13:10) i ne koristi dva napada za još ubjedljivije vođstvo. Norvežani uspjevaju da do kraja prvog dijela smanje na 16:14.

U nastavku meča rezultat je opet poravnat u 36. minutu (17:17). "Orlovi" uspjevaju da se oporave i povedu sa 21:18 i 23:20, ali Ajnar Koner u 50. minutu donosi novo izjednačenje - 23:23.

Kada je Dobrivoje Marković postigao gol tri minuta prije kraja za 28:26, a Marjanac odbranio napad protivnika, činilo se da je pobjeda sigurna. Međutim, u svom prepoznatljivom stilu Srbija je odigrala sam finiš regularnog dijela meča, primila tri gola, jeftino izgubila nekoliko lopti i dozvolila Borgeu Lundu da 20 sekundi prije kraja pogodi za vođstvo Norveške 29:28. U posljednjim trenucima napadači Srbije bili su prisebni, a Ivan Stanković je sa desnog krila obezbjedio produžetke.

Poslije dodatnih pet minuta Srbija je vodila 31:30 i imala tri napada da uveća prednost. Nisu uspjeli. Ostali su bez gola i devetog mjesta, jer su Norvežani Rambo i Tvedten savladali Stanića i obezbjedili pobjedu svom timu.

Najefikasniji u timu Srbije bio je Momir Ilić sa sedam golova, dok je kod Norvežana briljirao Tvedten, strijelac devet pogodaka.

SRBIJA: Маrјаnаc, dvijе оdbrane Šešum 4, Vujin 2, Nikčević, Ćurković, Toskić 1, Stanić 16 odbrana, Ilić 7(3), Bojinović, Marković 1, Prodanović 3, Stojković 4, Rnić 3, Vilovski, Vučković, Stanković 6.

NORVEŠKA: Еgе 10 odbrana, Hipe, Mirhol 5, Lund 2, Tvedten 9(3), Mamelund 1, Ervik šest odbrana, Rambo 2, Hansen 2, Kjeling 3, Samdal, Skoglund, Koren 4, Paulsen 4, Tangen.

Njemačka je osvojila 11. mjesto pošto je takođe poslije produžetaka, ali čak četiri, pobijedila Argentinu sa 40:35.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC