• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUKOMET (SP): Francuska dočekala Dansku

Francuska pobijedila Švedsku i plasirala se u finale Svjetskog prvenstva gdje je čeka Danska.

 RUKOMET (SP): Francuska dočekala Dansku Izvor: MONDO

"Galski pijetlovi" hitaju ka novoj tituli!

Francuska će opet igrati finale Svjetskog prvenstva i u nedelju će pokušati da odbrani titulu osvojenu prije dvije godine u Hrvatskoj. Ukoliko "trikolori" osvoje prvo mjesto izjednačiće se sa Švedskom i Rumunijom, jedinim selekcijama koje su po četiri puta bile prvaci svijeta.

Inače, Francuska je aktuelni evropski i omipijski šampion.

Kada protiv sebe imate učenike Kloda Oneste ne pomažu sudije, ni fenomenalni golman Johan Sjostrand, ni uzavrela atmosfera prepune Arene u Malmeu... Protiv Francuza kada imaju dan nema lijeka.

Francuska - Švedska 29:26 (15:12).

Domaćin 22. Mundijal bio je ravnopravan do 27. minuta, a onda je francuska mašinerija na čelu sa "hobotnicom" na golu Tjerijem Omejeom počela da melje.

Svi prilazi golu Francuske bili su zatvoreni, a u napadu su neumoljivi bili prije svih Bertran Žil, sa osam golova, i Mišel Gigu.

Šveđani su vodili na početku meča, ali ne dugo. "Trikolori" su preuzeli kontrolu nad utakmicom i do 45. minuta uvećavali prednost do maksimalnih 24:17. Uslijedilo je opuštanje, ali ono nije skupo koštalo Francuze. Šveđani su uspjeli samo da priušte častan poraz.

Danci su vodili žestok rat sa Španijom u Kristianstadu, u utakmici prepunoj grešaka na obe strane. Na kraju, zaslužena pobjeda Skandinavaca - 28:24 (12:12).

Danci su konstantno bili u vođstvu, a njihova prednost kretala se od od jednog do četiri gola. "Furija" se nije predavala, uspijevala je da drži korak i da nekoliko puta stigne do izjednačenja.

Posljednji put rezultat je bio u egalu u 56. minutu - 23:23. Uspjeli su Španci da sa igračem manje naprave 2:0, ali je onda uslijedio sjajan finiš Hansena i drugova. Za četiri minuta Danci su postigli čak pet golova, a primili samo jedan. Dovoljno za finale, drugo u istoriji, a prvo poslije 1967. godine.

Fantastičan je bio golman Danske Niklas Landin Jakobsen, ali i bek Mikel Hansen sa deset golova. Kod Španaca najbolji strijelac bio Đoan Kaneljas sa šest pogodaka.


(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC