• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nole-Marej (nedjelja, 9.30): Bitka za Melburn

Srbin i Škot u nedjelju od 9.30 počinju duel za trofej - Đoković za drugi u karijeri, Marej za prvenac i prekid 75 godina dugog britanskog posta.

 Nole-Marej (nedjelja, 9.30): Bitka za Melburn Izvor: MONDO

Veliko finale Australijan opena u nedjelju od 9.30 časova po srednjoevropskom vremenu između Novaka Đokovića i Endija Mareja biće značajno za oba tenisera.

Nole bi novim trijumfom u Melburnu postao najbolji teniser sa prostora bivše Jugoslavije, a Marej prvi Britanac koji se okitio grend slem trofejom poslije 75 godina.

Dvojica vršnjaka (obojica rođena 1987. godine u razmaku od samo nedjelju dana) odlično se poznaju. Oni su rivali još iz juniorskih dana, kada su im zbog vanserijskog talenta predviđali sjajnu karijeru, a obojica su do sada uspjela da se domognu drugog mjesta na ATP listi.

Đoković se već jedanput, 2008. godine okitio titulom na Australijan openu, dok je Marej dva puta bio na korak od grend slem trofeja (2008. na US openu i prošle godine u Melburnu), ali nije uspio i da ostvari san da konačno dostigne uspjeh Freda Perija iz 1936. godine.

"Veoma je važno da zadržim mir i koncentraciju na terenu. Imam iskustvo prethodna dva finala i siguran sam da ću ovaj put biti mnogo bolji. Moram da dam 110 odsto svojih mogućnosti, ako želim pobjedu", izjavio je Marej uoči meča sa Đokovićem.

On tvrdi da između njega i srpskog tenisera nema mnogo tajni, jer se odlično poznaju.

"Zajedno smo od malih nogu i znamo sve jedan o drugome. Siguran sam da će meč biti uzbudljiv i neizvjestan do samog kraja. Novak igra fantastično od početka turnira, ali je možda dobro to što smo po iskustvu na istom nivou, jer smo vršnjaci", izjavio je Škot, napominjući da je 2008. odigrao bojažljivo prvo grend slem finale na US openu, prošle godine je bio bolji u Melburnu, pa ove godine očekuje da konačno zaigra najbolje i ostvari san o kome mašta od kada je uzeo reket u ruke.



Đoković, sa druge strane, ima iskustvo velikog finala u Melburnu, ali i pobjede u njemu.

"Ovdje se uvijek osjećam odlično, jer sam upravo ovdje osvojio svoj jedini grend slem trofej. U odnosu na taj meč, sada sam mnogo zreliji i iskusniji. Sada znam i da se nosim sa pritiskom grend slem finala, jer sam tokom prethodne tri godine odigrao mnogo mečeva sa velikim igračima i stekao iskustvo", izjavio je Đoković.

On je, uz činjenicu da je igrao veoma dobro na prethodnim duelima, imao i dovoljno vremena za pripremu za finale.

"Zadovoljan sam igrom na turniru od prvog kola. Odgovara mi ova podloga, psihički sam jak i od početka turnira izgubio sam samo jedan set. Možda nije najbolje to što ću igrati protiv dugogodišnjeg prijatelja, ali obojica smo profesionalci. Nismo igrali dugo jedan protiv drugog...", dodao je Đoković.

I zaista Nole i Endi posljednji put igrali su na turniru Masters serije u Majamiju, 2009. godine, kada je Britanac slavio sa 6:2, 7:5, baš kao dva puta prije toga (u Sinsinatiju i Kanadi 2008).

Ipak, srpski teniser u međusobnim duelima ima pozitivan skor (4:3), jer je četiri puta prije toga bio nepobjediv za Mareja - u Madridu 2006, Indijan Velsu i Majamiju 2007. i Monte Karlu 2008. godine.

(MONDO, foto: Guliver/Getty images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC