• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

AO: "Ozi" Kim

Belgijanka prvi put u karijeri stigla do titule u Australiji, i ukupno četvrtog grend slema.

 AO: "Ozi" Kim Izvor: MONDO

Kim Klajsters postala je kraljica Melburna, pošto je u finalu Australijan opena nadigrala Kineskinju Li Na sa 3:6, 6:3, 6:3 i stigla do svoje četvrte grend slem titule u karijeri.

Belgijanka je tako osvojila prvi naslov na Australijan openu, ispravivši grešku iz 2004. kada je igrala svoje prvo finale.

Li Na je već ostvarila veliki uspjeh plasmanom u samu završnicu, postavši prva Kineskinja u istoriji koja je dogurala tako daleko. Ona je odlično počela meč i uspjela da povede sa 1:0 u setovima, ali je iskusna Klajsters u nastavku preuzela konce igre i trijumfovala poslije dva sata igre.

"Veoma smo uzbuđena zbog svoje prve pobjede u Australiji. Li i ja igrale smo mnogo mečeva, i to teških i čestitam joj na još jednom neizvjesnom duelu. Sigurna sam da ćemo i u budućnosti vojevati bitke na terenu", rekla je prvo poslije pobjede Klajsters.

"Sada me stvarno možete zvati Ozi Kim, jer sam konačno osvojila trofej", rekla je Klajstersova, podsjećajući publiku na nadimak koji su joj Australijanci dali još kada se zabavljala i vjerila sa njihovim omiljenim teniserom Lejtonom Hjuitom.

Ona je iskoristila priliku da se, osim ljudima u svom stručnom štabu, posebno zahvali jednoj osobi.

"Moram da ispunim obećanje i zahvalim se zubaru. Prije nego što je počeo turnir morala sam kod zubara, koji mi je riješio brzo i efikasno problem sa zubom i ja sam mu obećala da ću mu javno zahvaliti što me je riješio muka, ako uđem u finale. To sada činim", dodala je Belgijanka, koja je stigla do 41. trofeja u karijeri.

Poslije tri gren slem trofeja na US openu, Klajsters je stigla i do titule u Melburnu, čime je popunila bankovni račun za 2,2 miliona australijskih dolara.

(MONDO, foto: Guliver/Getty images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC