• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković: Srbijo, teško je, ovo je za tebe!

Nepuna dva mjeseca nakon što je sa drugovima iz Dejvis kup reprezentacije ostvario jedan od najvećih uspjeha srpskog sporta, najbolji srpski teniser načinio je novi podvig.

 Đoković: Srbijo, teško je, ovo je za tebe! Izvor: MONDO

Osvojio je Australijan Open, ponovo, ali još ubjedljivije nego 2008. godine.

U nedjelju, 30. januara, Đoković je u finalu Melburna počistio Endija Mareja (3:0), istim rezultatom kojim je u polufinalu izbacio u tom trenutku šampiona, Rodžera Federera.

Impresivno...

Ali, Novak nije pao u euforiju nakon što je postao šampion gren slema. Njegovo slavlje bilo je prilično umjereno, sa iskrenim osmijehom, ali bez padanja po terenu, što se često događa teniserima poslije trijumfa na najvećim turnirima.

Takav mu je bio i govor na svečanoj dodjeli pehara. Umjeren.

Tek kada se sa ekipom povukao u svlačionicu Rod Lejver Arene, Đoković je pustio da emocije izađu napolje, što potvrđuje i atmosfera na fotografiji.

Nakon što je od velikog prijatelja, vršnjaka sa kojim trenira pred velike turnire, Endija Mareja, dobio komplimente za igru, Đoković se prvo njemu obratio.

"Endi, čestitam ti na dve odlične dve nedelje ovdje u Melburnu. Dugo se poznajemo i bilo je teško igrati protiv tebe. Sa tvojim talentom siguran sam da ćeš uspjeti da osvojiš gren slem i to ti iskreno želim", krajnje sportski ponio se Đoković.

Potom, okrenuo se prema loži i čestitao cijelom timu, koji ga je zdušno bodrio od prvog dana u Melburnu. Kao i godinama unazad. Đoković je pokušao navijačima da približi koliko trijumf u tenisu nije individualna stvar, kako se često smatra.

"Zahvalio bih se i svom timu. Ovo je individualni sport i čini se da je sve svedeno na individuu, ali podrška ljudi iz sjenke omogućava vam da se osjećate opušteno i da igrate dobro".

Uz zahvalnicu direktoru Australijan Opena i generalnom sponzoru turnira, prozvođaču automobila "KIA", Đoković je pomenuo i žrtve velikih poplava u Australiji i poručio im da u svemu nisu sami.

Potom, pomenuo je svoje najbliže i svoju zemlju.

"Ovaj trofej posvećujem porodici, braći, devojci Jeleni kod kuće i mom narodu u Srbiji, koji je uvijek bio uz mene. Ovo je težak period za naše ljude u Srbiji. Mi teniseri se trudimo da svakog dana u najboljem svjetlu predstavljamo svoju zemlju, tako da je ovaj uspjeh za Srbiju", rekao je Đoković, poslije čega je suvišno bilo šta dalje pisati.

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC