• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak se šalio

Američki ESPN na svojoj glavnoj internet stranici, kao prvu vijest drži trijumf Đokovića nad Marejom, uz naslov: "Djoke's on you", što bi u slobodnom prevodu moglo da se razumije i kao: "Šalio se s tobom".

 Novak se šalio Izvor: MONDO

Svjetski mediji opširno danas izvještavaju o pobjedi Novaka Đokovića na Otvorenom prvenstvu Australije u Melburnu i ističu da je srpski teniser potpuno zasluženo pobijedio Britanca Endija Mareja u finalu.

Đoković je danas pobijedio Mareja sa 3:0 (6:4, 6:2, 6:3) i osvojio svoju drugu titulu na Otvorenom prvenstvu Australije.

Možda je i najkreativniji bio američki ESPN, koji na svojoj glavnoj internet stranici, kao prvu vijest drži trijumf Đokovića nad Marejom, uz naslov: "Djoke's on you", što bi u slobodnom prevodu moglo da se razumije i kao: "Šalio se s tobom".

Strani mediji često povlače sinonim između "Djoker" i "Joker" (šaljivdžija).

Na više mjesta može se pročitati da je Đoković "uništio" Mareja i da se britanska mizerija na gren slem turnirima nastavlja. I traje...

Sajt Supersport je pod naslovom "Stariji, mudriji Đoković juri drugo mjesto" naveo da srpski teniser ozbiljno prijeti da prekine dominaciju Rafaela Nadala i Rodžera Federera.

"Treći teniser svijeta, koji je bio poznat po šalama i imitacijama, sada se pokazao kao staložena figura na Australijan openu, gdje je osvojio svoju drugu titulu", navodi se na sajtu i podsjeća da je Đoković "zaokružio uspjeh poslije osvajanja Dejvis kupa sa reprezentacijom".

Bi-Bi-Si je pod naslovom "Đoković suviše dobar za Mareja u finalu" prenio da je srpski teniser zaslužio trofej, ali i ostavio Britance da i dalje čekaju na prvi grend slem titulu još od 1936. godine i Fred Perija.

"Đoković je potpuno nadigrao Mareja i osvojio svoj drugi trofej u Melburnu. Britanac nije uspio ni u trećem finalu da osvoji važnu titulu, prvu poslije 75 godina i Fred Perija na Ju Es openu", navodi se na sajtu Bi-Bi-Sija.

"Srpski teniser je ušao u finale kao blagi favorit, poslije pobjede u tri seta nad aktuelnim šampionom Rodžerom Federerom. Iako je Marej tvrdio da na njega ne utiču želje nacije za trofejom, njegova želja da slavi poslije dva neuspjeha u finalima donijela mu je preveliki pritisak i nervozan start", dodaje se.

Na sajtu Eurosporta pod naslovom "Đoković krunisani šampion Australijan opena" navodi se da je treći teniser svijeta potpuno nadigrao protivnika u finalu i podsjeća na njegovu "fantastičnu" igru u polufinalu protiv Rodžera Federera.

"Đoković osvojio titulu protiv bespomoćnog Mareja", naslov je francuskpg lista Parisijen, dok naslov Rojtersa "Ledeni Đoković iskasapio Mareja u finalu", govori o ubjedljivom nastupu srpskog tenisera u finalu.

Hrvatski portal Indeks priču o finalu prvog grend slema u sezoni počeo je naslovom: "Đoković razbio Mareja i osvojio Australijan open".

"Đoković je na impozantan način osvojio trofej. S obzirom na razvoj finalnog meča može se s pravom reći da je 'finale prije finala' Đoković odigrao u polufinalu, kada je takođe u tri seta pobijedio Rodžera Federera", navodi Indeks.

"Ali, ta tri polufinalna seta su bila daleko teža od finalnih. Marej je od samog početka bio inferioran u svakom pogledu. U izmjeni udaraca je bio daleko slabiji, a svaki pokušaj promjene taktike je vrlo brzo pao u vodu pred naletima srpskog tenisera", piše hrvatski sajt.

(Beta/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC