• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KARABATIĆ: Sanjam zlato u Nišu

"Volio bih da zaigram u svom rodnom Nišu.Trijumf kod kuće bi za mene značio i više od same medalje“,rekao je Karabatić.

 KARABATIĆ: Sanjam zlato u Nišu Izvor: MONDO

Rukometna reprezentacija Francuske dominaciju u svjetskom rukometu potvrdila je odbranivši titulu svjetskog šampiona u Švedskoj. Vođa ove generacije trikolora svakako je Nikola Karabatić,koji je proglašen za najkorisnijeg igrača Mundijala u Švedskoj.
„ To je još jedno lijepo priznanje koje mi lično mnogo znači. Konkurencija je bila "paklena" i drago mi je što sam dao veliki doprinos novom šampionskom lovoru. Ovo je sjajna generacija francuskih rukometaša Predivan je osećaj odbraniti titulu svjetskog prvaka i dalje zadržati kolekciju sve tri krune - svjetske, evropske i olimpijske. Ostvarili smo fenomenalna uspjeh u Švedskoj, koji će malo ko moći da ponovi u skorije vrijeme“, rekao je Karabatić za „Glas Srpske.

U finalu ovogodišnjeg šampionata savladana je Danska poslije produžetaka 37:35.
„Finalni meč je bio događaj koji zavrijeđuje visoke ocjene i zbog naše i igre Danaca, ali i zbog spektakla koji je napravljen u završnici Svjetskog prvenstva. Presrećan sam, jer sam i na terenu vjerovao u naš trijumf. Dance nijednog trenutka nismo potcijenili i znali smo da neće biti lako. Međutim, mislim da smo morali da u regularnih 60 minuta riješimo pobjednika. Imali smo i vođstvo tokom cijele utakmice, pred kraj i lepu prednost, ali... Ipak, sport je to, mogući su preokreti, trenutak naše nepažnje i mali pad koncentracije omogućili su protivniku da nas sustigne, mada nismo dozvolili potpuni preokret. Nisam se uplašio ni kada su prvi put poveli, u produžetku, bio sam stoposto siguran da osvajamo zlato“, kaže Karabatić, koji je rođen u Nišu. Zanimljivo je da je tokom ljeta 2002. godine Nikola sa roditeljima boravio u Nišu, gdje je trenirao sa rukometašima Željezničara. Poslije jednog treninga Miloš Stanić, tada prvi trener u "Čairu" i Zoran Živković, šef stručnog štaba i selektor reprezentacije Jugoslavije, rekli su Nikoli da nije perspektivan i odrekli su se njegovih usluga.

Sada najbolji rukometaš svijeta u Srbiji će igrati naredne godine na Evropskom prvenstvu,a potom slijede i Olimpijske igre u Londonu 2012. godine.
„Dokazaćemo svoju dominaciju i na ova dva velika takmičenja. Posebno se radujem Evropskom prvenstvu na zimu u Srbiji. Volio bih da zaigram u svom rodnom Nišu, gdje sam 2009. godine proglašen počasnim građaninom. Trijumf kod kuće bi za mene značio i više od same medalje“, završio je Karabatić.(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC