• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Torpedo" ponovo u bazenu

Bivši olimpijski i svjetski šampion u plivanju Australijanac Jan Torp definitivno se vraća u bazen. Umjesto 400 plivaće 100 i 200 metara slobodno.

 "Torpedo" ponovo u bazenu Izvor: MONDO

Torp je na pres konferenciji u srijedu potvrdio da se vraća profesionalnom plivanju nakon četiri godine pauze i rekao da mu je cilj da pliva za Australiju na Olimpijskim igrama u Londonu sljedeće godine.

“Nisam mislio da ću ponovo plivati takmičarski, ali mi je jako drago što će e to ipak desiti. Četiri godine bio sam van bazena i te četiri godine mi nedostaju”, rekao je Torp koji se 2006. godine povukao usljed zdravstvenih problema.

On je dodao da se prijavio za doping testove, što je njegova obaveza da uradi devet mjeseci prije nego počne da se takmiči.

Popularni “Torpedo” osvojio je pet zlatnih, tri srebrne i jednu bronzanu medalju na Olimpijskim igrama 2000. i 2004. godine uz 11 zlatnih medalja na svjetskim prvenstvima.

Njegova specijalnost bile su trke na 400 metara slobodnim stilom, u kojima nikada nije izgubio, ali će sada plivati kraće dionice, na 100 i 200 metara slobodnim stilom, te štafetu.

“U procesu sam prelaska na sprintera koji takođe može dobro plivati i na 200 metara. Za ovo kratko vrijeme koje imam na raspolaganju mislim da se ne bih mogao kvalitetno pripremiti za trke na 400 metara”, izjavio je Torp.

Svjetski rekordi koje je Torp svojevremeno držao sada su vlasništvo Brazilca Sezara Sijela Filja koji je 100 metara slobodnim stilom isplivao za 46 sekundi i 91 stotinku, kao i Nijemca Pola Bidermana čiji rezultati na 200 i 400 metara iznose 1:42,00, odnosno 3:40,07 minuta.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC