• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prijedlog "Sporta": Rukometaši Srbije, nema odmora!

Poslije neuspeha na SP u Švedskoj, beogradski sportski list pokrenuo inicijativu da srpski rukometaši ne idu na odmor ovog ljeta, već da treniraju!

 Prijedlog "Sporta": Rukometaši Srbije, nema odmora! Izvor: MONDO

Očekivalo se više od srpskih rukometaša na Svjetskom prvenstvu. Realno, i mogli su više od desete pozicije. Zašto nisu? Hm, mnogo je uzroka, ali analizu treba ostaviti onima koji su u tom sportu.

Ipak, mediji mogu da pomognu popularizaciji nekog sporta, konstruktivnom kritikom da ukažu na greške, ali i da daju neki prijedlog, inicijativu...

List "Sport" u broju od četvrtka pokrenuo je upravo jednu takvu - rukometaši, ovog ljeta nema brčkanja u moru, nego da se znojite i pripremate.

Ideja nije besmislena. Uopšte. Ok, svakom čovjeku je potreban odmor, nesporno, ali kad se uzme u obzir da će Srbija januara 2012. godine biti domaćin Evropskog prvenstva u rukometu, onda treba staviti prst na čelo u vezi sa ovim prijedlogom.

"Ukoliko i tada (na EP) bude neuspjeha, treba da se stegne srce i bez mnogo emocija da se dođe u prostorije Rukometnog saveza Srbije. Sa katancem i voskom! Da se zamandale vrata i stavi pečat na postojanje!", piše "Sport" u članku "Orlovi, žrtvujte ljetnji odmor!".

Možda je ovo pregruba formulacija novinara "Sporta", jer rukomet (sport) će se igrati i poslije tog EP-a, ali nije zgoreg razmisliti o ideji da se malo "jače" radi. Da se bar na brukaju pred svijetom u januaru naredne godine.

"Ako su godinama unazad selektori, koji su se mijenjali gotovo poslije svakog takmičenja, kukali kako nemaju dovovljno vremena za pripreme, što je nepotibna istina, rješenje postoji. Samo, ono izaziva žrtvu. U samoodricanju. Ono je kratko i precizno: trenirajte mjesec dana tokom ljeta. U junu ili u julu, svejedno", predlaže "Sport".

"'Orlovi', dakle, moraju da žrtvuju odmor. I na more mogu da odu, kada završe obaveze. Ne klupske, nego reprezentativne...Odazivanjem tim eventualnim pripremama u julu, svaki reprezentativac bi pokazao koliko mu znači igranje u nacionalnom dresu. Dolaskom na jednomjesečne pripreme igrači ne bi izgubili gotovo ništa. Morali bi da shvate da tako samo ulažu u sebe", poruka je lista "Sport".

Zanimljiva ideja.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC