• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković pred svijetom digao glas - Šta to krijete od igrača?

Autor Nebojša Marković

Najbolji teniser svijeta ponovo zastupa interese igrača kroz njegovu PTPA organizaciju.

 Đoković pred svijetom digao glas - Šta to krijete od igrača? Izvor: Profimedia

Nastavlja se rat između ATP-a i Profesionalnog udruženja teniskih igrača (PTPA) na čijem čelu je i Novak Đoković!

Nakon saopštenja ATP da PTPA sprečava razvoj tenisa jer vodi ka njegovoj fragmentaciji, uslijedilo je saopštenje najboljeg tenisera svijeta.

ATP je još prošle godine najavio svoj 30-godišnji plan, kojim bi se igrači, organizatori turnira i svi ostali članovi ATP-a obavezali na jedan put koji bi zahvatao brojne teniske generacije.

Đoković, ipak, nakon odustajanja od finala Majorke, u saopštenju ističe manjak transparentnosti u radu ATP-a. Novak je sve lijepo i podrobno objasnio.

"Hvala svim igračima, navijačima, medijima i ostalim organizacijama igrača u cijelom svijetu za njihovu podršku PTPA. Vasek i ja, među stotinama igrača, naš PTPA tim i savjetnici veoma vrijedno rade na našoj misiji", počeo je Đoković.

"Organizacija je kreirana od strane igrača za igrače, mi vjerujemo da je pošten odnos i transparentnost kroz profesionalni tenis, donošenje odluka koje neće imati samo benefite za sport, već će i podržati igrače koji su na dobrim pozicijama, ali i one koji jedva preživljavaju."

Đoković, koji je u četvrtak poslao emotivnu poruku Viktoru Troickom - navodi da progres i rast dolaze kada svi rade zajedno na reformi establišmenta i uvođenju inovacija i saradnje.

"Sa našom misijom u glavi mi konstantno pitamo ATP da odloži svoje glasanje o 30-godišnjem planu, sve dok igrači ne shvate kako će to uticati na njih, na njihovo zdravlje, dobrobit i njihova prava. Trideset godina je veoma dugo vrijeme i može da ima razne efekte na igrače danas i na generacije koje dolaze. Mi prosto želimo transparentnost i odgovore na važna pitanja."

Novak ističe i da je PTPA imala mnogo zahtjeva koje je poslala ATP-u, kao i listu sa neodgovorenim pitanjima i zahtjevom da se odloži glasanje o ovom planu sve dok se ne sazna više o tome šta on znači.

"Neobjašnjivo je da ATP glasa u nedjelji 27. juna kada moraju da finalizuju mnogo elemenata u svom dogovoru koji mogu da utiču na igrače, njihovo zdravlje, dobrobit i njihovu sposbnost da dobiju fer platu. Imperativ je za naš tim da sarađuje sa ATP-om, kako bi se napravio 30-godišnji plan koji je fer prema igračima. Igrači moraju da budu pravilno informisani. Da budemo iskreni, mi ne kažemo da je 30-godišnji plan loš ili da je ATP loš, mi samo želimo više pojašnjenja. Sve do tada glasanje mora biti odloženo. Hvala vam što ste ste pridružili PTPA pokretu. Zajedno radimo na tome da naš sport bude još bolji", naveo je Đoković u saopštenju koje je objavio na svom Twitter profilu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC