• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FED KUP: Srbija na minus jedan

Nedovoljno iskusna teniserka Aleksandra Krunić poražena je od Kanađanke Rebeke Marino 1:2 (3:6, 6:3, 5:7) nakon 123 minuta u prvom meču prvog kola Svjetske B grupe Fed kupa u Novom Sadu.

 FED KUP: Srbija na minus jedan Izvor: MONDO

Aleksandra Krunić je uspjela da priredi vrlo neizvjesnu tenisku partiju, ali ne i da pobijedi favorizovanu Rebeku Marino, iako je u trećem setu uspela da sustigne vođstvo od 5:0 u trećem setu.

I Aleksandra i Rebeka će 5. februar pamtiti po svom debiju za reprezentaciju. Vjerovatno otud i vrlo konfuzan start obe teniserke.

Ipak, 20-godišnja Kanađanka ima nešto više iskustva nastupa na velikim turnirima, te je na startu bila mirnija i sigurnija. Marino je bolje servirala, dok je Aleksandra, koja 15. marta postaje punoljetna, jedva imala pola ubačenih prvih servisa i još slabiji procenat realizacije.

Gošća je iskoristila tek četvrtu priliku za brejk i u osmom gemu oduzela servis 281. teniserki svijeta, što joj je donijelo odlučujuću prednost da nakon 34 minuta dobije prvi set.

Aleksandra je prekinua seriju od tri osvojena gema protivnice, a zatim u narednom gemu malo jača buka na tribinama Spensa omela je Rebeku Marino na servisu, koja je napravila dvije duple greške, i Srpkinja je iskoristila drugu brejk loptu za vođstvo od 2:0 u drugom setu.

Ono što se u kartama zove "kao kec na deset" došlo je Aleksandri Krunić za okončanje trećeg gema - as (prvi u meču) nakon deset uzastopno osvojenih poena.

Odličan start u drugom setu i vođstvo od 3:0 bili su presudni da Srpkinja rođena u Moskvi mnogo staloženije izgleda u drugom setu i konačno ga dobije sa 6:3. Srpska teniserka nije žurila sa završavanjem poena, pustila je protivnici da griješi i to je dalo rezultata.

A onda kao da su u trećem setu sasvim druge igračice izašle na teren. Favorizovana Rebeka Marino je djelovala ubjedljivo i sigurno. U ogromnoj mjeri je smanjila broj grešaka u odnosu na drugi set i za tili čas je sa povela sa 5:0.

Aleksandrin govor tijela delovao je kao da se potpuno predala, ali izgleda da je poslušala selektora Dejana Vraneša koji joj je ponavljao "ne gledaj rezultat".

Krunićeva je "opustila ruku" i mic po mic za dvadesetak minuta stigla do izjednačenja (5:5). Svaka čast!

Ipak, Rebeka Marino je uspjela na svoj servis da prenine seriju od pet uzastopnih gemova Krunićeve, a zatim i napravi još jedan brejk.

Na svom debiju za nacionalni tim 84. igračica svijeta je Kanadi donela prvi poen u susretu sa Srbijom u okviru prvog kola Svjetske B grupe Fed kupa.

Aleksandra Krunić je suze ronila nakon poraza.

"Krivo mij je jer sam imala mnogo prlika da dobijem, a sa ovakvim teniserkama ako propustiš priliku dolazi ti kazna. Nisam odustala jer ne igram za sebe , već za državu, zato ne smijem da odustajem. Trebalo je na 5:5 da iskoristim brejk loptu, to me je koštalo meča. Mislim da ću sutra biti mirnija, jer sam danas prebrodila taj prvi meč", rekla je Krunićeva.

Slijedi susret Bojane Jovanovski i Aleksande Voznijak.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC