• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

F1: Karijera Kubice upitna

Strahoviti udes poljskog vozača u Formuli 1, ljekari se bore da mu sačuvaju ruku. Rivali sa staze: "Roberte, izdrži! Čekamo te na stazi".

 F1: Karijera Kubice upitna Izvor: MONDO

Ljekari se bore da sačuvaju desnu ruku Roberta Kubice i samim tim spasu mu karijeru vozača Formule 1, koja je bila u konstantnom usponu.

Tokom relija u Italiji, 26-godišnji Kubica je izletio sa staze i zakucao se u zid obližnje crkve, vozeći automobil "škoda fabija". Zadobio je ozbiljne tjelesne povrede, polomio je nogu, iščašio rame, a desna ruka mu je bila gotovo izgubljena.

Ipak, ljekari se ne predaju. Poslije prve (višečasovne) operacije, medicinsko osoblje u bolnici u Savoni je odahnulo. Prvi strahovi da će mu desna ruka biti amputirana sada polako nestaju. Ali, ljekari su oprezni.

"Vidjećemo u narednih nekoliko dana kako će njegov organizam reagovati. U narednih nedjelju dana moguća je opasnost od vaskularnih problema i moguće je da će biti potrebna još jedna operacija. Poslije ove prve operacije, Robertovo tijelo je dobro reagovalo, ruka mu je bila topla, što je ohrabrujuće. Ipak, sačekajmo", rekao je načelnik bolnice u Savoni Igor Roselo.

Za Kubicu je, po svemu sudeći, ova godina izgubljena što se tiče trka. Moguće je da će mu biti potrebno i više vremena da se potpuno oporavi i bude spreman za napore koje izuskuju trke u Formuli 1.

"Jedna godina je ono potrebno vrijeme za oporavak, ali znam da su vozači posebni pacijenti. Imao sam mnogo pacijenata motociklista, koji su se oporavljali brže od prognoza i od 'običnih' ljudi", rekao je Roselo.

Kubičin menadžer Danijele Moreli je optimista. "On je jak i biće dobro".

Rivali Kubice sa staze, ali prije svega, sportmseni, poželjeli su mu da se što prije vrati u "najbrži cirkus".

Fernando Alonso je na svom Twitter profilu napisao:

"Podržimo svi Kubicu! Osim što je sjajan vozač, on je i sjajan čovjek", poručio je vozač Ferarija.

Timo Glok iz Virdžina takođe je tvitovao: "Mislim na Roberta, želim mu sve najbolje i nadam se da ćemo se uskoro vidjeti na stazi, a pogotovo van nje, jer smo prijatelji".

Rubens Barikelo pozvao je sve da se pomole za Kubicu: "Pozivam vas da svi zajedno poželimo sve najbolje Kubici. Svi ga volimo i zaslužuje najbolje".

Pogledajte snimak poslije udesa na našem web portalu www.mondo.rs

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC