• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novaku je u karijeri bilo mnogo teže nego Federeru i Nadalu: Otkriveno zašto je Đoković najveći svih vremena!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Takozvana GOAT trka je glavna tema u muškom tenisu već godinama, a Novak Đoković u njoj sve više pobjeđuje.

 dokaz da je novak đoković najbolji teniser svih vremena Izvor: Profimedia/AFLO

Novak Đoković je stigao do četvrtfinala Vimbldona i nalazi se na tri pobjede od 20. grend slema u karijeri i izjednačavanja rekorda koji trenutno drže Rafael Nadal i Rodžer Federer.

Ipak, sada je "isplivao" još jedan dokaz da je Novak Đoković najdominantniji igrač "velike trojke" i objašnjenje zbog čega ga mnogi smatraju za ono što na engleskom govornom području zovu "GOAT" - najveći teniser svih vremena.

Možda će vas zanimati

Đoković će u srijedu igrati četvrtfinale protiv Martona Fučoviča. Biće to njegovo 50. grend slem četvrtfinale, a u međuvremenu teniski statističari su dok čekaju taj meč riješili da malo provjere brojeve koji se tiču Novaka, Rafe i Rodžera.

Novak Đoković je u odigrao najveći procenat mečeva protiv TOP 10 rivala u svojoj karijeri u poređenju sa Nadalom i Federerom i pritom zabilježio najveći procenat pobjeda protiv TOP 10 igrača!

Šta to zapravo znači? Gledajući sve mečeve koje je Novak odigrao u karijeri, čak 27.8% ih je bilo protiv tenisera koji su u tom trenutku u društvu deset najboljih na svijetu.

Izvor: Profimedia

To je više od četvrtine mečeva, dok je taj procenat kod Federera 22.8, a kod Nadala 22.4 odsto. Na uzorku od 1.000 do 1.500 mečeva koje su ovi teniseri igrali u karijeri, tih 5% je zaista velika razlika.

Takođe, Đoković od sve trojice ima procenat od čak 69% dobijenih mečeva kada igra protiv TOP 10 igrača, što je najviše od sve trojice. Dakle, Novak je u karijeri daleko češće igrao protiv najtežih mogućih protivnika i uz to je i procentualno češće pobjeđivao...

Đoković na putu do finala Vimbldona ove godine neće moći da se susretne ni sa jednim igračem iz 10 najboljih, ali jasno je da je ovo još jedan pokazatelj njegove dominacije u najjačoj eri u istoriji tenisa.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC