• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Zašto sam cinkario Đokovića" - Oglasio se srpski profesor: Srbija je važnija od njega, on sramoti državu!

Autor Milutin Vujičić

Srpski profesor Ivan Videnović je prvo prijavio Novaka Đokovića zbog psovke upućenoj publici, a sada se ponovo oglasio.

 srpski-profesor-novak-djokovic Izvor: Profimedia/Xinhua

Jedna psovka Novaka Đokovića na Vimbldonu napravila je haos na društvenim mrežama. Snimak na kome se jasno može pročitati kojom "sočnom psovkom" je Đoković počastio navijače koji su ga vrijeđali vrlo brzo je postao viralan, a bilo je i onih koji su zbog toga tražili kaznu za njega.

Možda će vas zanimati

Srpski profesor Ivan Videnović, inače bivši sekretar u Ministarstvu nauke, prijavio je Đokovića organizatorima Vimbldona zbog čega su mu mnogi navijači zamjerili.

Zbog toga se Ivan Videnović ponovo oglasio na društvenim mrežama o slučaju Novak Đoković, dotakao se pjevačice Svetlane Ražnatović i pokojnog premijera Zorana Đinđića, dodavši da Nole "više ne može da predstavlja Srbiju".

U nizu koji je nazvao "Zašto sam 'cinkario' Noleta?" obrušio se na medije koji su prenijeli njegovo tužakanje i ponovo je napao Novaka Đokovića, samo sada ne zbog psovki.

"Najprije, nisam. 'Cinkario' sam srpske medije i srpski tviter, a ne Đokovića. Vimbldon zna šta je, kako i kome on vikao. Nije bilo u afektu, bilo je na kraju glatko dobijenog meča. I nije upućeno pojedincima, nego cijeloj tribini. Bilo je skandalozno. Hajka na mene na društvenim mrežama i u medijima traje već 4. dan. Praćena je prijetnjama meni i mojoj porodici. Mediji pune svoje portale i stranice, a da niko nije od mene zatražio stav ili objašnjenje. Zato moram ovako. Ne može kratko. Postoji nekoliko nivoa objašnjenja", počeo je Ivan Videnović i objasnio zašto je protiv Novaka Đokovića.

"Na opštem nivou, mi smo građani planete i zapadne civilizacije i sa njom dijelimo iste vrijednosti. Jedna od njih je i viteštvo turnira u Vimbldonu. Dužni smo da branimo te vrijednosti, posebno strogo onda kada ih krši neko 'naš', jer nastupa pod srpskim državnim imenom i zastavom. Na psihološkom nivou, očekivana reakcija javnosti, prostakluci i uvrede, jasno su pokazali da za većinu fenomen Đoković i sport uopšte, predstavljaju zapravo nastavak rata Srba protiv svijeta, osvetnike na sportskom polju i njihovim terenima. To ludilo mora stati. Rat je gotov. Na kraju, na elementarnom patriotskom nivou, Đoković - taj ponos i uzor mladima - prije par nedjelja je, kao gošću na proslavi pobjede u Rolan Garosu imao i saučesnicu Zemunskog klana u atentatu na premijera Srbije. Time je prvi zadao težak i mučan udarac svima nama. Ko smo mi?".


"Mi smo velika većina građana Srbije koja žali za svojim Premijerom i neće da oprosti taj zločin. Ni počiniocima, ni saučesnicima, ni inspiratorima, ni onima što su se radovali, abolirali, praštali i dijelili bol, ni onima koji se danas sa njima druže. Ko je sa njima, nije naš", napisao je profesor Ivan Videnovi' i potom za kraj zaključio:

"Novaku Đokoviću želim da osvoji ovaj turnir i sve sljedeće i postane najbolji teniser svih vremena. Ali Srbija je veća i važnija od njega. Nas više ne može da predstavlja i neka od nas ne očekuje ni podršku, ni jataštvo, ni saučesništvo u postupcima koji sramote našu državu".

U međuvremenu Novak Đoković nije komentarisao ovaj slučaj, ali se osvrnuo na izliv bijesa koji je imao na Vimbldonu, objasnivši da je to reakcija na uvrede koje je čuo sa tribina.

"Znate da 90 odsto mečeva igram protiv publike, terena, protivnika i svih živih. To je nešto na šta sam navikao, ali sam čovjek od krvi i mesa, ne mogu uvijek da ostanem smiren. Kada me neko isprovocira, kada to pređe granicu ukusa, sportskog ponašanja i poštovanja, onda mu pokažem gde mu je mjesto. Nije bilo na srpskom...", zaključio je srpski as.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 3

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Dragicajakubovic

Hvala profesoru na realnoj kritici.Dokovica niko ne osporava kao igrača ali ponašanje kao i otac

Albina Đurić

Ma koji profesor on nije ni P od profesora. Nediraj Đokovića i šta ako je psovao . Novaku nije lako treba da pobjedi protivnika i ponekog provokatora sa tribina i takvih ludi Kao kobajagi profesora

8. Xy

Novače, čovjek može izraziti negodovanje i pokazati emocije na kulturan način. To ne moraju i ne trebaju biti psovke i vulgarnosti. Trebaš služiti za ugled mladima, oni teže da te kopiraju, slažem se da treba da slijede sportski duh, ali ne i odredjenu komunikaciju. Nije u redu biti vulgaran nikada, a pogotovo NE na sportskom terenu. Navijam za tebe i molim Boga da opet ne psuješ i ne galamiš. Sretno.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC