• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

I sportske "Oskare" osvajaju...

Rafael Nadal i Lindzi Von dobitnici su nagrade "Laureus" za najbolje sportiste svijeta u 2010. godini.

 I sportske "Oskare" osvajaju... Izvor: MONDO

"Laureus", nagrada poznatija kao sportski "Oskar", dodjeljuje se od 2000. godine i to za sportistu i sportistkinju godine, povratnika godine, najboljem sportskom kolektivu, te za otkriće godine.

U trci za najbolju sportistkinju bile su Hrvatica Blanka Vlašić (skok uvis), Amerikanka Serena Vilijams (tenis), Belgijanka Kim Klajsters (tenis), Dankinja Karolina Voznijacki (tenis), Amerikanka Lindzi Von i Britanka Džesika Enis (višeboj).

Uoči izbora, kao glavni favoriti bile su Vlašićeva i Vonova. Hrvatica je prošle sezone odbranila svjetsku dvoransku krunu u Dohi, osvojila evropsko zlato na otvorenom u Barseloni, pobijedila na 18 od 20 takmičenja i ostvarila svih sedam pobjeda u Dijamantnoj ligi. S druge strane, Vonova je osvojila Svjetski skijaški kup, tri "Mala kristalna globusa", zlato u spustu na Zimskim olimpijskim igrama, uz još osam pobjeda tokom sezone.



Žiri Akademije "Laureus", kojeg čine penzionisane sportske legende se na manifestaciji u Abu Dabiju odlučio za skijašicu, kojoj je to bila treća nominacija zaredom i prva titula.

U muškoj konkurenciji je bilo puno manje neizvjesnosti. Nagradu je na svečanosti u Abu Dabiju podigao prvi svjetski teniser Španac Rafael Nadal zahvaljujući titulama na tri od četiri grend slem turnira u 2010. (Rolan Garos, Vimbldon i US Open).

Ekipa godine je očekivano fudbalska reprezentacija Španije koja je osvojila prvu krunu svjetskog prvaka na Mundijalu u Južnoj Africi.

Njemačkom golferu Martinu Kajmeru pripalo je priznanje za nadu godine, a njegovoj zemljakinji biatlonki i skijašici-trkačici Vereni Bentele za najbolju sportistkinju sa invaliditetom.

Motociklista Valentino Rosi je dobitnik nagrade za povratnika godine, pošto se vratio takmičenju samo 41 dan nakon loma noge, dok je nekadašnjem francuskom fudbaleru Zinedinu Zidanu pripalo priznanje za životno djelo.

(agencije)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC