• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sramota! Sada je jasno - ATP je pokrao Novaka: Promijenili pravila, oteli mu nedjelje na vrhu, a rivale drže u životu!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Novak Đoković je i sada prvi na svijetu, ali da nije bilo promjene pravila njegovi rekordi bi bili još impresivniji!

 atp novim pravilima zakinuo novaka đokovića Izvor: Profimedia/Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth/Thibault Camus

Novak Đoković je u 2021. godini ispisao najveće stranice istorije tenisa, ali i sporta uopšte. Upravo je osvojio svoj 20. grend slem turnir, a nakon osvajanja Australijan opena na startu sezone osigurao je i najvažniji teniski rekord. 

Postao je čovjek sa najviše nedjelja na vrhu ATP liste, a sada u tom parametru sam trči trku jer je jasno da ga decenijama niko neće prestići!

Možda će vas zanimati

Ipak, da ATP zbog stopiranja sezone i komplikacija usljed virusa korona nije više puta mijenjao pravila, Novakovi rekordi bi izgledali impresivnije. Najbolji teniser svijeta je ovog ponedjeljka dočekao svoju 329. nedjelju na vrhu ATP liste, ali da lista nije bila zamrznuta 22 nedjelje Đokoviću bi ovaj ponedjeljak bio 351. na vrhu!  

To naravno nije sve. ATP je odlučila da uspostavi specijalni sistem bodovanja zbog pojave virusa korona, pa su se tako "čuvali" bodovi iz prethodnih sezona bez obzira na rezultate u aktuelnoj sezoni. 

To je najviše pomoglo Rodžeru Federeru koji je u ATP trci jedva stigao do 630 bodova ove sezone, a i dalje je među najboljih deset igrača svijeta. Ali i Rafaelu Nadalu i Danilu Medvedevu je to pomoglo da dišu za vratom Novaku Đokoviću. 

Novak po aktuelnom stanju na ATP listi ima 12.113 bodova, a Medvedev je na 10.370, što znači da zaostaje manje od 2.000 bodova za Novakom. Relativno blizu je i Nadal sa 8.270 bodova. To jeste oko 4.000 bodova zaostatka, ali šta bi bilo da ATP nije mijenjao pravila? 

Novak bi vodio ubjedljivo i niko mu ne bi bio ni blizu! Novak bi po pravilima koja su važila od nastanka ATP liste imao 10.860 bodova, 4.295 bodova više od drugoplasiranog Danila Medvedeva sa 6.565 bodova. Cicipas bi bio treći na toj listi sa oko 300 bodova manje od Rusa, a slijedio bi Zverev. Nadal bi bio tek šesti sa 5.880 bodova. 

Ipak, bez obzira na sve, Novaku nema ravnog. Kakva god da su pravila, on ostaje prvi!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC