• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FED KUP: Srbija gostuje u Slovačkoj

Teniserke Srbije igraće protiv selekcije Slovačke u plej-ofu Svjetske grupe Fed kupa, odlučeno je žrijebom u Londonu.

 FED KUP: Srbija gostuje u Slovačkoj Izvor: MONDO

Baraž meč biće odigran 16. i 17. aprila u Slovačkoj.

U ostalim mečevima sastaće se SAD - Njemačka, Španija - Francuska i Australija - Ukrajina.

Slovakinje su u prvom kolu Svjetske grupe poražene od Češke (2:3), a u timu su bile Dominika Cibulkova (27. na WTA listi), Danijela Hantuhova (32. na svijetu), Magdalena Ribarikova (101) i Jana Cepelova (438).

"Igrali smo dva puta protiv Slovačke i izgubili i u Košicama i Beogradu. Toliko dobro poznajemo Slovakinje da nam nisu potrebne nikakve dodatne informacije. Sigurno je da ću pratiti mečeve njihovih igračica na turnirima do meča sa Srbijom. Više me zanima forma i zdravlje naših igračica", izjavio je selektor Srbije Dejan Vraneš, ne skrivajući razočaranje poslije žrijeba.

Selektor je najavio je da će odmah po obavljenom žrijebu poslati poziv svim igračicama, kako bi na vrijeme dobio odgovore, u želji da u najjačem sastavu obezbijede prolaz u svetsku elitu.

"Nadam se da će sve djevojke, uključujući Jelenu i Anu, biti u formi do tog meča. Normalno da bi nam bilo lakše da se pojave njih dve, ili bar jedna od njih", dodao je Vraneš, napominjući da će Slovaci naknadno odlučiti u kom gradu će se igrati duel.

Slovačka je jednom osvojila trofej Fed kupa - 2002. godine u finalu je savladana Španija rezultatom 3:1. I u tadašnjem sastavu je bila Danijela Hantuhova.

Slovačka zauzima sedmo mjesto na listi najboljih selekcija svijeta sa 5.057,5 bodova, dok je Srbija na 10. mjestu (4.785 bodova)

Srbija je uoči žrijeba bila svrstana u grupu sa Francuskinjama, Slovakinjama i Ukrajinkama, dok su u drugoj grupi nosilaca bile selekcije Australije, Slovačke, Španije i SAD.

Reprezentacija Srbije je u prvom kolu Fed kupa Svjetske B grupe nadigrala Kanadu (3:2), bez pomoći najboljih igračica, Jelene Janković i Ane Ivanović.

(MONDO, foto: Guliver/Getty images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC