• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUKOMET: BiH bez Terzića, Doborca i Toromanovića

Selektor Bosne i Hercegovine Vojislav Rađa objavio je širi spisak rukometaša za kvalifikacione utakmice protiv Estonije, 9. i 12. marta.

 RUKOMET: BiH bez Terzića, Doborca i Toromanovića Izvor: MONDO

Na spisku od 27 imena nema doskorašnjih standardnih reprezentativaca Mirsada Terzića, Damira Doborca i Muhameda Toromanovića, koji su, po Rađinim riječima, odbili da igraju za reprezentaciju.

"To je njihov izbor. Ogriješili su se o disciplinu ekipe zbog čega ih nisam zvao za prethodni prijateljski meč. Bez dozvole su noć uoči susreta s Makedonijom bili u gradu do ranih jutarnjih sati, što se svakako ne smije tolerisati. Pokušao sam da im razgovorom ukažem na grešku, a oni su izabrali opciju da ne igraju u reprezentaciji dok sam ja selektor", rekao je Rađa.

Selektor reprezentacije BiH na spisak je prvi put uvrstio igrača Goražda Damira Delića, dok se ponovo u ekipi našao i nekadašnji prvi golman Enid Tahirović.

"Odlučili smo da ponovo pozovemo Tahirovića zbog ideje da nakon okončanja igračke karijere uđe u stručni štab reprezentacije. Ovaj kvalifikacioni ciklus vjerovatno će biti jedan prelazni period, a Tahirović bi već od sljedeće sezone mogao da bude trener golmana naše selekcije", dodao je Rađa i naglasio da će do petka pozvati još jednog igrača.

"Imamo rok do petka da prijavimo 28 igrača. Do tada ću pozvati još jednog igrača, a uoči meča ću spisak skratiti na 16 imena".

Na spisku su sljedeći igrači: Enid Tahirović (Gepingen), Danijel Šarić (Barselona), Nebojša Grahovac (Šamberi), Adnan Šabanović (Sloga), Benjamin Burić (Izviđač), Vukašin Stojanović (Aragon Saragosa), Amir Čakić (Bosna BH Gas), Mirko Mikić (Borac m:tel), Adnan Jaškić (Kroacija Osiguranje), Deni Velić (Nekse Našice), Faruk Vražalić (Bosna BH Gas),
Damir Delić (Goražde), Nikola Prce (Alser Puerto Segunto), Marinko Kelečević (Ferencvaroš), Ante Kukrika (Esperanca), Igor Mandić (Prijedor), Edin Bašić (Šamberi), Adnan Harmandić (Veclar), Srđan Trivundža (Crvena zvezda), Nikola Dokić (Sloga), Ivan Karačić (Borac m:tel), Marko Panić (Borac m:tel), Saša Đukić (Alser Puerto Segunto), Kosta Savić (Bosna BH Gas), Senjamin Burić (Izviđač), Vladislav Veselinov (Kristianštad) i Vladimir Vranješ (Borac m:tel).


Okupljanje reprezentacije je 6. marta u Sarajevu, gdje će ekipa obaviti dva treninga. Dan kasnije, rukometaši će otputovati u Estoniju, s kojom prvi meč igra 9. marta u Polvi, a revanš 12. marta u Visokom.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC