• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Doborac: Rađa obmanjuje javnost!

Rukometaš Magdeburga Damir Doborac, jedan od trojice igrača koje je odstranio Vojislav Rađa, tvrdi da selektor BiH ruši reprezentaciju!

 Doborac: Rađa obmanjuje javnost! Izvor: MONDO

Nakon što je selektor rukometaša Bosne i Hercegovine objavio da Doborac, Muhamed Toromanović i Mirsad Terzić više neće igrati za nacionalni tim, Doborac je odlučio da progovori i otvori dušu.

Kaže da ga laži, Rađino obmanjivanje javnosti i "svaljivanje" krivice za loše rezultate na igrače najviše bole, čak i više do same povrede.

"Nisam želio govoriti na ovu temu ranije. Međutim, tek sada sam shvatio koliko je sati. Vidio sam da gospodin Rađa obmanjuje javnost. Stoga želim da kažem ono što mi je na srcu. Pravu istinu", počeo je Doborac priču za "San".

"Za reprezentaciju sam uvijek ponosno igrao, uzdignuta čela kao i moji saigrači. Međutim, iskren da budem, ne bih rekao da svi to čine u posljednje vrijeme".

Prema njegovim riječima, Rađa je odluku o izostavljanju trojice rukometaša donio kako bi našao žrtveno jagnje za loše rezultate.

"Morao je naći žrtve. Rađa me ne voli od prvog svog mandata, ne znam zašto. Još kada je naslijedio Kasima Kamenicu na selektorskoj poziciji, na širem spisku me nije bilo. Znam koliko vrijedim. Zahvaljujući nekim drugim ljudima, dobio sam svoje mjesto u nacionalnom tim koje i zaslužujem".

Doborac smatra da ga selektor ne može "očima vidjeti".

"Između nas dvojice, sve ovo vrijeme nije postojala nikakva komunikacija. Čekao je pogodan momenat, kako bi se 'izvadio' u očima javnosti kao i čelnika Saveza i opravdao svoje neznaje i neodgovornost. Gospodin Rađa ruši reprezentaciju! Boli me to što mi sada ispadosmo najveći krivci, a kriv je zapravo on".

As njemačkog Magdeburga je dodao da nije kompletna istina da je bio u kafani uoči utakmice sa Makedonijom.

"To je poluistina. Prva istina je da smo bili u kafani i malo duže ostali, ali ne noć uoči utakmice. To vam tvrdim odgovorno i stojim iza svojih riječi. Bili smo u kafani koji dan prije samog meča. Poslije toga smo odradili još tri treninga. Između ostalog, nismo bili sami nas trojica. To što smo ostali duže apsolutno nije uticalo na rezultat. Zašto nas odmah nije kaznio? Čekao je rekaciju javnosti nakon remija s Makedoncima i onda pokrenuo 'hajku' na nas. Umjesto da on snosi odgovornost, sada smo krivi mi. Mediji pišu i govore o nama. Zaboravili su glavnog lika ove priče. Gdje je njegov izvještaj savezu za prvi mandat", zaključio je Doborac.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC