• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ROTERDAM: Troicki bez finala, ali u Top 20

Conga u dramatičnom meču pobijedio Ljubičića i u finalu čeka Soderlinga,koji je bio bolji od Troickog.

 ROTERDAM: Troicki bez finala, ali u Top 20 Izvor: MONDO

Viktor Troicki neće igrati u finalu Roterdama, ali će uprkos porazu od Robina Soderlinga naći među 20 najboljih igrača svijeta. Biće to prvi put u istoriji da će Srbija imati dvojicu igrača u Top 20.

Šveđanin će u nedeljnom finalu pokušati da protiv Žoa Vilfreda Conge odbrani titulu osvojenu prošle godine. On je u polufinalu, poslije sata i 14 minuta igre, pobijedio Troickog sa 7:5 i 6:4.

Troicki i Soderling vodili su veliku borbu u oba seta. Prvi je završen u korist najboljeg švedskog igrača - 7:5, poslije 38 minuta.

Soderling je napravio brejk i poveo sa 3:1, međutim Troicki je odgovorio u sedmom gemu i anulirao prednost svog protivnika. Izgledalo je da će se igrati tajbrejk, međutim, poslije osvojenog prvog poena, Troicki gubi tri zaredom pri vođstvu Šveđanina 6:5. Četvrti igrač svijeta ne koristi prvu set loptu, a drugu Srbin ispucava u aut i čini novu uslugu prvom nosiocu, koji vodi sa 1:0 u setovima.

U drugom setu teniseri su bili prilično sigurni na svojim servisima. Tako je bilo sve do desetog gema, kada Soderling pravi brejk i završava meč. Švedski teniser iskoristio je drugu meč loptu.

Na meču su viđena čak 24 as udarca - Soderling je imao 13, a Troicki 11.

Viktor Troicki je plasmanom u polufinale Roterdama dospio na 19. mjesto ATP liste. Naš teniser je četvrtog oktobra bio na 54. mjestu, ali je za nešto više od 100 dana napravio veliki skok na listi najboljih igrača svijeta.

Troickom i Soderlingu duel u Roterdamu bio je prvi međusobni. Šveđanin je trenutno četvrti igrač svijeta, dok je Srbin još ove nedelje 24. Beograđanin je u svojoj karijeri osvojio jednu titulu - prošle godine u Moskvi, a igrao je još tri singl finala.

Soderling je daleko uspješniji. Od svojih sedam titula, jednu je osvojio ove sezone u Brisbejnu. U Roterdamu je bio najbolji 2010. godine, a 2008. je igrao je u finalu. Na svom prvom učešću na turniru u Holandiji 2005. ispao je u prvom kolu

Jirgen Melcer eliminisao je Trocikog prošle godine u prvom kolu.

Žo Vilfred Conga pobijedio je Ivana Ljubičića iz Hrvatske - 2:0 (6:4, 7:6).

Francuski teniser je osvojio prvi set zahvaljujući brejku u petom gemu. Ljubičić je u drugom setu vodio sa 5:3, ali je osmi nosilac uspio da vrati brejk i izjednači i kasnije pobijedi u taj-brejku sa 8:6.

Nagradni fond turnira je 1.150.000 evra.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC