• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ko je Milenko Sebić? Srbiji je donio bronzu, a prelijepa Ruskinja je zaslužna!

Milenko Sebić je Srbiji donio bronzanu medalju, a po sopstvenom priznanju sve mu je krenulo na bolje kada se oženio Alinom.

 milenko sebić supruga i trener alina Izvor: instagram/printscreen/sebicmilenko

Srbija je osvojila petu medalju na Olimpijskim igrama - i to opet u streljaštvu!

Počelo je srebrnim odličjem Damira Mikeca prvog dana, bilo je potom nekoliko "sušnih" dana u ovom sportu za Srbiju, da bi danas Milenko Sebić ostvario rezultat karijere. Briljirao je čitavo jutro i došao do bronzane medalje u disciplini 50 m puška trostav, nakon prave drame u završnici.

Pokazao je Sebić smirenost na kraju, pucao je najpreciznije kada je bilo najpotrebnije, tako da je sa rezultatom 448,2 krugova potvrdio da je jedan od najboljih strijelaca na svijetu.

Naravno, nije bilo lako doći do ovih visina. Sebić je rođen 1984. godine u Tresteniku, a ovo su mu druge Olimpijske igre u karijeri. I u Riju je najbolji bio u trostavu, kada je stigao do 11. mjesta, dok se nije proslavio u druge dvije discipline u kojima se takmičio...

Momak koji je visok skoro dva metra počeo je da se bavi streljaštvom 1998. godine, a trenutno "puca" za Novi Sad 1790, dok je bio član i Crvene zvezde.

Prvi veliki uspjeh u karijeri bila je bronza na Svjetskom prvenstvu 2014. godine u Granadi, kada je sa muškom streljačkom reprezentacijom Srbije bio treći u gađanju malokalibarskom puškom u ležećem stavu, a osvajao je i tri srebra sa reprezentacijom na EP, kao i srebro na SP u trostavu 2016. godine.

O njegovom privatnom životu se malo zna, ali je zanimljivo da je oženjen ruskom strelkinjom Alinom Sebić sa kojom ima jednu kćerku. Pogledajte kako izgleda ovaj par!

Vrlo je zanimljivo da je Alina (30) njegov trener, a da je predstavljala Rusiju u streljaštvu kao juniorka.

U jednom intervjuu ispričao je da mu je "sve krenulo" kada se oženio, pošto je tada odlučio da radi sa Alinom, pa su se tako medalje samo nizale...

"Za to je zaslužna Alina Sebić, moja supruga i trener. Vjenčali smo se 2014. godine i ja sam ubrzo promijenio trenera i počeo da radim s njom i - rezultati su krenuli na bolje. Alina na treninzima primjenjuje ruski sistem, po kojem je radila prvo u juniorskoj, a zatim i seniorskoj reprezentaciji Rusije", ispričao je Sebić i dodao:

"Ona se polako vraća nekadašnjim rezultatima. Na posljednjim takmičenjima je pokazala vidan napredak i vjerujem da će uskoro zakucati na vrata naše reprezentacije, pošto je dobila državljanstvo Srbije i prebrodila preiod privikavanja na novu sredinu, naučila jezik".

Nema sumnje da će Alina, kao i njihovo dijete, biti presrećno poslije ove medalje.

Bravo, Milenko!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC